Ευρωπαϊκή Ένωση: Στις 6 με 9 Ιουνίου 2024 η διεξαγωγή των ευρωεκλογών

Ευρωπαϊκή Ένωση: Στις 6 με 9 Ιουνίου 2024 η διεξαγωγή των ευρωεκλογών

Το Συμβούλιο των Υπουργών επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι επόμενες ευρωεκλογές θα διεξαχθούν από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2024, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αυτές είναι οι ημερομηνίες που ισχύουν βάσει του εκλογικού νόμου της ΕΕ, ο οποίος ορίζει ότι οι ευρωεκλογές διεξάγονται κάθε πέντε χρόνια, από Πέμπτη έως Κυριακή, συνήθως την πρώτη ολόκληρη εβδομάδα του Ιουνίου. Οι ημερομηνίες επιβεβαιώθηκαν έπειτα από συνεννοήσεις στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών οργάνων του Συμβουλίου.

Τα κράτη μέλη θα καθορίσουν πλέον, σύμφωνα με τα αντίστοιχα νομικά και συνταγματικά τους πλαίσια, την ημερομηνία ή τις ημερομηνίες κατά την περίοδο από 6 έως 9 Ιουνίου 2024 κατά την οποία θα διεξαγάγουν την ψηφοφορία στη χώρα τους.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αυτά είναι τα 75 έργα με προϋπολογισμό €230 εκατομμυρίων για την Πάφο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αυτά είναι τα 75 έργα με προϋπολογισμό €230 εκατομμυρίων για την Πάφο

Σε περισσότερα από 75 έργα με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 230 εκατομμύρια ευρώ για την Επαρχία Πάφου αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την ευρεία σύσκεψη με φορείς της Πάφου, της οποίας προήδρευσε στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Δήμους και Κοινότητες της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE