Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφορος Εταιρειών: «Απεγκλωβίζονται εταιρείες που επηρεάστηκαν από κυρώσεις που επιβλήθηκαν από ΗΠΑ και ΗΒ»

Έφορος Εταιρειών: «Απεγκλωβίζονται εταιρείες που επηρεάστηκαν από κυρώσεις που επιβλήθηκαν από ΗΠΑ και ΗΒ»

Το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών βρίσκεται στη διαδικασία απεγκλωβισμού εταιρειών, που επηρεάστηκαν από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και τη Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε η Έφορος Εταιρειών στο ΚΥΠΕ, προσθέτοντας πως ήδη το Τμήμα μελετά επίσης και τον επικαιροποιημένο κατάλογο κυρώσεων που εξέδωσαν οι δύο χώρες για να δουλέψει με τον ίδιο τρόπο σε σχέση με εταιρείες που τυχόν επηρεάζονται.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η Ειρήνη Μυλωνά – Χρυσοστόμου είπε πως το Τμήμα αμέσως μετά τις οδηγίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών την περασμένη Πέμπτη, κατήρτισε ειδική ομάδα με ανώτερη εξετάστρια στα θέματα εγγράφων και μερικούς λειτουργούς για τη διεκπεραίωση των περίπου 600 αιτημάτων, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί.

«Τα είχαμε ήδη συγκεντρώσει και έχουμε μελετήσει περίπου 300 αιτήματα, τα 100 έχουν υλοποιηθεί και τα άλλα βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης», είπε η κ. Μυλωνά – Χρυσοστόμου.

Όπως εξήγησε, το Τμήμα του Εφόρου Εταιρειών πρώτα μελετά το αίτημα και ακολούθως το κάνει αποδεκτό, εκδίδοντας το πιστοποιημένο αντίγραφο, που ζητά ο αιτητής, το οποίο θα το υποβάλει στην τράπεζα «για να μπορέσει να απεγκλωβιστεί από τη διοίκηση αυτής της εταιρείας».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δημοσιοποίηση του πρώτου καταλόγου κυρώσεων, δημιουργήθηκε πρόβλημα στον τομέα της παροχής υπηρεσιών, καθώς εταιρείες που είχαν στη διοικητική τους δομή άτομα, που βρέθηκαν σε κατάλογο κυρώσεων, αντιμετώπισαν πρόβλημα στη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων τους.

«Σε μεγάλο βαθμό αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί, διότι βλέπουμε εμείς ότι αν ο πραγματικός δικαιούχος της εταιρείας δεν είναι σε κυρώσεις, η εταιρεία απεγκλωβίζεται»», είπε ερωτηθείσα σχετικά η κ. Μυλωνά - Χρυσοστόμου.

Εξήγησε πως το πιστοποιημένο αντίγραφο παρουσιάζει τους διευθυντές της εταιρείας, τους μετόχους, το εγγεγραμμένο γραφείο και τον γραμματέα κατά την ημερομηνία έκδοσης.

«Από τον Έφορο εταιρειών αυτό απαιτούν. Οι τράπεζες κάνουν πάρα πολλούς ελέγχους και ήταν οι πρώτες που εφάρμοσαν τις αμερικανικές και βρετανικές κυρώσεις και, ανάμεσα στους άλλους ελέγχους που κάνουν, ζητούν πιστοποιητικό από τον Έφορο για το ποιος είναι ο Διευθυντής, ποιος ο γραμματέας και ποιος ο μέτοχος», εξήγησε η Έφορος Εταιρειών.

Έλεγχος ενόψει των επικαιροοποιημένων καταλόγων

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Μυλωνά – Χρυσοστόμου είπε πως είπε πως έπειτα από τη δημοσιοποίηση της διευθέτησης αυτής, μετά τη δημοσιοποίηση της πρώτης λίστας στις 12 Απριλίου, είχαν έλθει και άλλα αιτήματα, για τα οποία θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία.

Είπε τέλος πως το Γραφείο της Εφόρου μελετά και τον επικαιροποιημένο κατάλογο των κυρώσεων από τις ΗΠΑ και το ΗΒ «για να δούμε ποιες κυπριακές εταιρείες και με πιο τρόπο εμπλέκονται σε σχέση με τον Έφορο Εταιρειών για να δουλέψουμε με τον ίδιο τρόπο και με αυτές».

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ταξίδια: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Τα τριήμερα που χάνονται, οι δημοφιλέστεροι προορισμοί Χριστουγέννων και η ανησυχία

Ο πολύχρονος αγώνας των αφανών ηρώων στα ασθενοφόρα για κατοχύρωση - «Είμαστε άτυπα μόνο διασώστες, δεν έχουμε μητρώο»

Πέφτει η θερμοκρασία και... φέρνει βροχές το Σαββατοκύριακο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Ώρα μηδέν για το μεταναστευτικό στη Σουηδία - Κατεβάζει τον στρατό στον δρόμο μετά από τις συγκρούσεις συμμοριώνΘέλει να συγκρατήσει το κρατικό μισθολόγιο ο Κεραυνός, αλλά… - «Βροχή» τα αιτήματα για αποπαγοποίηση 100άδων θέσεων στο Δημόσιο ενώπιον της Βουλής

Θέλει να συγκρατήσει το κρατικό μισθολόγιο ο Κεραυνός, αλλά… - «Βροχή» τα αιτήματα για αποπαγοποίηση 100άδων θέσεων στο Δημόσιο ενώπιον της Βουλής

Την ώρα που ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, διαμηνύει ότι μία από τις βασικές επιδιώξεις, τόσο του ιδίου όσο και του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024, είναι η συγκράτηση του κρατικού μισθολογίου και της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, εντούτοις, συνεχίζεται η «βροχή» αιτημάτων για αποδέσμευση εκατοντάδων θέσεων στο δημόσιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top