ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοινώσεις από Iωάννου για τις προσφυγικές πολυκατοικίες

Ανακοινώσεις από Iωάννου για τις προσφυγικές πολυκατοικίες

Τα αποτελέσματα της αυτοψίας ειδικών για τον βαθμό επικινδυνότητας των 43 προσφυγικών πολυκατοικιών των οποίων η επιδιόρθωση κρίνεται ως μη βιώσιμη, θα ανακοινώσει σήμερα στις 11.30 ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου οι μισές πολυκατοικίες φαίνεται να είναι άμεσα κατεδαφιστέες και το υπουργείο Εσωτερικών θα απευθυνθεί στους τοπικούς Δήμους, που έχουν την εξουσία για να κηρύξει κατεδαφιστέα μια οικοδομή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι πολυκατοικίες βρίσκονται στη Λευκωσία και Λεμεσό. Οι αυτοψίες έγιναν από πολιτικούς μηχανικούς του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, του ΕΤΕΚ και των Δήμων στους οποίους βρίσκονται οι πολυκατοικίες.

Οι υπόλοιπες πολυκατοικίες που δεν είναι άμεσα κατεδαφιστέες θα πάρουν σειρά το επόμενο διάστημα, και θα εκκενωθούν μόλις ανεγερθούν οι καινούργιες πολυκατοικίες, στο πλαίσιο του Σχεδίου ΚτίΖΩ του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το Σχέδιο ΚτίΖΩ ήταν το πρώτο έργο που ανέλαβε σε χρόνο μηδέν ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, μετά τις έντονες ανησυχίες που εκφράστηκαν για την αντισεισμική αντοχή των πολυκατοικιών,. υπό τον φόβο που προκάλεσαν οι πολύνεκροι σεισμοί σε Τουρκία και Συρία. Το Σχέδιο ΚτίΖΩ, συνολικού κόστους 130 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει ορίζοντα δεκαετίας, περιλαμβάνει 358 πολυκατοικίες σε προσφυγικούς συνοικισμούς. Προτεραιότητα θα δοθεί στις 43 πολυκατοικίες με τα περισσότερα προβλήματα και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανακοινώσεις από Iωάννου για τις προσφυγικές πολυκατοικίες

Βρέθηκε νομική διέξοδος για «απεγκλωβισμό» Γενικού και Βοηθού Εισαγγελέα σε περιπτώσεις σύγκρουσης συμφέροντος

E-kalathi: Ξεκινά η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή - Πότε αναμένεται να εφαρμοστεί

Επεισόδια στο «Αλφαμέγα»: Εντόπισαν καπνογόνα εντός του σταδίου - Χειροπέδες σε 48χρονο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Εμφανίζεται» ξανά ο καιρός του καλοκαιριού και φέρνει 40άρια - Δείτε ζωντανά την εξέλιξή του

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visasΨάχνουν για τα λάθη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ - Στο πολιτικό γραφείο η ΔΗΠΑ

Ψάχνουν για τα λάθη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ - Στο πολιτικό γραφείο η ΔΗΠΑ

Το πολύ κακό αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου αποτιμούν τα κόμματα του κέντρου, τα οποία προσπαθούν να αντιληφθούν τι πήγε λάθος, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες φαίνεται να έχουν στείλει σαφή μηνύματα με τη ψήφο τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top