LIKE ONLINE

Πώς να διατηρήσετε τη σχέση με τις φίλες σας σε καλά επίπεδα όταν η ζωή σας αλλάζει

Πώς να διατηρήσετε τη σχέση με τις φίλες σας σε καλά επίπεδα όταν η ζωή σας αλλάζει

Κάθε αλλαγή έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να μας βγάζει από τη ζώνη άνεσής μας και να μας αποπροσανατολίζει. Από τις προσωπικές μας σχέσεις μέχρι τον επαγγελματικό στίβο, τα πράγματα διαρκώς αλλάζουν και εξελίσσονται. Μεγαλώνουμε, σπουδάζουμε, εργαζόμαστε, κάνουμε οικογένεια και συνεχώς προσπαθούμε να κατανοήσουμε τα όσα συμβαίνουν και να προσαρμοστούμε.

Με τον ίδιο τρόπο αλλάζουν και οι σχέσεις με τις φίλες μας. Ίσως η αγαπημένη σας φίλη να βρήκε την εργασία των ονείρων της σε μια χώρα του εξωτερικού. Ίσως εσείς να γνωρίσατε την μεγάλη σας αγάπη και να ξεκινήσατε ένα κοινό ταξίδι, τη στιγμή που οι περισσότερες φίλες σας είναι ακόμα single. Όταν το κοινό μονοπάτι ζωής, γίνεται διαφορετικό, είναι δύσκολο να βρεις κάτι που να σε συνδέει με τη φίλη σου. Τα αστεία σας δεν είναι πια τόσο αστεία, ενώ η επικοινωνία σας από καθημερινή γίνεται πιο σπάνια.

Σιγά σιγά φαίνεται σαν να απομακρύνεσαι από τη φίλη σου, αλλά είναι σημαντικό να βρεις νέους τρόπους υγιούς επικοινωνίας, αν θέλεις αυτός ο άνθρωπος να παραμείνει στη ζωή σου, ενεργά.

Διάβασε παρακάτω τι θα μπορούσες να κάνεις για να θερμάνεις ξανά τις σχέσεις με την αγαπημένη σου φίλη ή τις αγαπημένες σου φίλες:

Κάνε την πρώτη κίνηση

Αντί να περιμένεις τη φίλη να σε πάρει τηλέφωνο για να κανονίσετε για καφέ, πάρε πρώτη εσύ. Δείξε ότι ακόμα ενδιαφέρεσαι και θέλεις να χτίσεις μια υγιή φιλία. Καμιά φορά επαναπαυόμαστε ή βάζουμε μπροστά τον εγωισμό μας και νιώθουμε ότι οι άλλοι έχουν υποχρέωση να μας καλέσουν. Αν θέλουμε, όμως, να κρατήσουμε επαφή πρέπει να δείξουμε και εμείς ότι νοιαζόμαστε. Δεν είναι πάντα δεδομένο.

Γίνε καλός ακροατής

Είναι εύκολο να συναντηθείς με κάποιον και να παρασυρθείς λέγοντας μόνο τα δικά σου νέα, το πόσο όμορφα νιώθεις στην νέα σου σχέση ή το πόσο καλά είναι τα πράγματα στη δουλειά σου. Προσπάθησε, όμως, να ακούσεις προσεκτικά και το άλλο μέλος της συζήτησης. Το να καταφέρεις να ακούς τους άλλους, χωρίς να διακόπτεις και να «γυρίζεις» την κουβέντα σε εσένα είναι ένα μεγάλο προτέρημα, το οποίο χτίζεται μέσα από την εξάσκηση. Ειδικά, αν βρίσκεσαι σε διαφορετικές φάσεις ζωής με τη φίλη σου προσπάθησε να ακούσεις όσα έχει να σου πει, ακόμα κι αν για εσένα είναι ξεπερασμένα ή άγνωστα. Θα δείξεις ότι νοιάζεσαι και θα βάλεις ένα ακόμη λιθαράκι στα θεμέλια της σχέσης σας.

Άσε τις προσδοκίες σου έξω από τη φιλία σας

Αν κάποιος δεν έχει ζήσει μια παρόμοια εμπειρία με εσένα δεν μπορεί να σε καταλάβει απόλυτα. Αν, για παράδειγμα, εσύ προετοιμάζεις τον γάμο σου δεν μπορείς να έχεις την προσδοκία ότι οι φίλες σου θα κατανοήσουν όλα σου τα άγχη, από τη στιγμή που δεν έχουν ζήσει οι ίδιες την προετοιμασία μιας γαμήλιας τελετής. Αυτό δεν θα έπρεπε να σε εκνευρίζει, αλλά να σου δίνει να καταλάβεις πόσο σε αγαπούν οι δικοί σου, αφού παραμένουν στο πλευρό σου σε μια τόσο πιεσμένη περίοδο της ζωής σου.

Γιόρτασε την κάθε επιτυχία της

Κάθε άνθρωπος χαράσσει τη δική του πορεία, η οποία είναι άγνωστο πώς θα εξελιχθεί. Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τις φίλες σου και αγκάλιασε τη ζωή σου όπως είναι. Δείξε ότι χαίρεσαι με τις επιτυχίες της κάθε σου φίλης και γιόρτασε μαζί τους, όπως θα ήθελες και εκείνες να κάνουν για εσένα.

ΠΗΓΗ: marieclaire

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανακοινώσεις από Iωάννου για τις προσφυγικές πολυκατοικίες

Βρέθηκε νομική διέξοδος για «απεγκλωβισμό» Γενικού και Βοηθού Εισαγγελέα σε περιπτώσεις σύγκρουσης συμφέροντος

E-kalathi: Ξεκινά η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή - Πότε αναμένεται να εφαρμοστεί

Επεισόδια στο «Αλφαμέγα»: Εντόπισαν καπνογόνα εντός του σταδίου - Χειροπέδες σε 48χρονο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



ΕΚΤΑΚΤΟ: Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια – «Έπεσαν» πυροβολισμοί εναντίον προσώπου

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια – «Έπεσαν» πυροβολισμοί εναντίον προσώπου

Απόπειρα φόνου σε βάρος προσώπου σημειώθηκε στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top