ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Τρίχρονο αγγελούδι πρέπει να μεταβεί άμεσα στο Ισραήλ - «Η Ελληνική Πρεσβεία στην Κύπρο αρνείται επίσπευση έκδοσης διαβατηρίων» - Όσα δηλώνει στο «Τ» ο πατέρας του

Τρίχρονο αγγελούδι πρέπει να μεταβεί άμεσα στο Ισραήλ - «Η Ελληνική Πρεσβεία στην Κύπρο αρνείται επίσπευση έκδοσης διαβατηρίων» - Όσα δηλώνει στο «Τ» ο πατέρας του

Εμπόδια για επίσπευση έκδοσης διαβατηρίων, λόγω πρωτοκόλλου στην Πρεσβεία της Ελλάδος στη Κύπρο, βρίσκει μπροστά του πατέρας όπου το 3χρονο παιδί του πρέπει άμεσα να μεταβεί στο Ισραήλ για χειρουργικές επεμβάσεις.

Πρόκειται για οικογένεια Ελλαδιτών οι οποίοι εργάζονται και διαμένουν μόνιμα από το 2015 στην Κύπρο, ενώ τα παιδιά τους έχουν γεννηθεί στην Κύπρο.

Μιλώντας στο ThemaOnline ο πατέρας του 3χρονου παιδιού ξεκαθαρίζει και τονίζει ότι η Κυπριακή δημοκρατία από την πλευρά της και το Υπουργείο Υγείας έκανε τα αδύνατα δυνατά με το φάκελο του παιδιού ώστε να εξασφαλίσει τη νοσηλεία σε συγκεκριμένο νοσηλευτήριο στο Ισραήλ. Ωστόσο το πρόβλημα βρίσκεται στις γραφειοκρατικές διαδικασίες και στα πρωτόκολλα της Πρεσβείας της Ελλάδος, οι οποίοι όπως εξηγεί ο πατέρας, αδυνατούν να καταλάβουν την σημαντικότητα της επίσπευσης έκδοσης διαβατηρίου της οικογένειας για να μπορέσει να ταξιδέψει το παιδί και να ξεκινήσει τις θεραπείες άμεσα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πατέρας στο Themaonline, θα πρέπει να εκδοθούν τρια διαβατήρια, του πατέρα της μητέρας και του παιδιού. «Παρότι το παιδί έχει διαβατήριο, επειδή θα λήξει εντός έξι μηνών το Ισραήλ δεν το δέχεται»

«Μας είπαν στην Πρεβεσία της Ελλαδος θέλει 6 εβδομάδες να εκδοθούν παρότι τους πήραμε χαρτί ιατρού ότι το παιδί πρέπει άμεσα να μεταβεί στο Ισραήλ λόγω των εγκαυματικών πληγών που έχει και η απάντηση που λάβαμε από την Πρεσβεία της Ελλάδος ήταν ότι δεν μπορούν να σηκώνουν καθημερινά στρατιωτικά αεροπλάνα για κάτι τέτοιο και ότι τα έγγραφα και τα διαβατήρια έρχονται πίσω μόνο με στρατιωτικά αεροπλάνα».

Η Πρεβεία της Ελλάδας δεν αποδέχθηκε τη βεβαίωση γιατρού για άμεση νοσηλεία του παιδιού στο Ισραήλ

«Η Πρεσβεία της Ελλάδας , δεν αποδέχτηκε τη βεβαίωση γιατρού που μας έδωσε να προσκομίσουμε, ότι το παιδί πρέπει να μεταβεί άμεσα στο Ισραήλ για μετεγχειρητικές επεμβάσεις και να γίνει επίσπευση διαδικασίας για τα διαβατήρια μας. Προσφέρθηκα να ετοιμαστούν οι φάκελοι και να πληρώσω να πάνε με κούριερ και να έρθουν , αρνήθηκαν. Αν θέλετε μας είπαν να πάρετε πιο νωρίς τα διαβατήρια "θα πρέπει να κόψετε εισιτήρια εσύ η μητέρα και το παιδί να πάτε στην Ελλάδα και να κάνετε την διαδικασία που είναι πιο γρήγορη και βγαίνει σε μια μέρα". Τότε τους ενημέρωσα ότι η σύζυγος μου είναι άνεργη και έχω δυο ανήλικα παιδιά και ότι ο μισθός μου δεν αρκεί για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτή την διαδικασία. Μας είπαν ότι δεν υπάρχουν άλλες λύσεις. Δεν είχα άλλη επιλογή έκανα την αίτηση για να περιμένω 6 εβδομάδες».

Όπως αναφέρει ο πατέρας προκύπτει πρόβλημα καθώς αν το νοσοκομείο στο Ισραήλ δώσει ημερομηνία σε μια εβδομάδα να νοσηλευτεί το παιδί, δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν, εφόσον δεν υπάρχουν διαβατήρια. Αυτό θα προκαλέσει καθυστέρηση στη θεραπεία για το τρίχρονο παιδάκι.

Δεν έχει περιθώριο πρέπει άμεσα να νοσηλευτεί λένε οι γιατροί

«Οι γιατροί στο Ισραήλ είδαν τις φωτογραφίες του παιδιού που τους έστειλαν οι γιατροί από την Κύπρο, είδαν το παιδί μέσω βιντεοκλήσεων και είπαν ότι δεν υπάρχει περιθώριο, το παιδί πρέπει να πάει άμεσα Ισραήλ. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα έχει αρκετές επαναλήψεις» καθώς όπως εξήγησε ο πατέρας οι γιατροί δεν γνωρίζουν πως θα αντιδρά ο οργανισμός του παιδιού σε κάθε επέμβαση. «Η μια επέμβαση από την άλλη θα απέχουν 4-6 μήνες».

Η νοσηλεία σε Ελλάδα και Μακάρειο, η παραμόρφωση ουλών και η μάχη που έδωσε το Υπ.Υγείας της Κύπρου

Ο πατέρας ανέφερε στο ThemaOnline πώς προέκυψε το πρόβλημα υγείας στο παιδί, το οποίο οι γιατροί στο Ισραήλ θεωρούν ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσει θεραπείες.

«Αρχές του χρόνου ενώ βρισκόταν Ελλάδα το παιδί διακοπές, σκούντηξε το τραπέζι και έπεσε πάνω του ένα θέρμο καυτό τσάι και έπαθε εγκαύματα 2ου βαθμού στον ωμό στο πρόσωπο, στην πλάτη, χέρι και στήθος. Νοσηλεύτηκε 2.5 εβδομάδες στην Ελλάδα και στην συνέχεια 2.5 βδομάδες στο Μακάρειο Νοσοκομείο στην Κύπρο με την επίβλεψη του Διευθυντή Δρ.Χρίστος Μηνάς. Ταυτόχρονα το παρακολουθούσε και ο Δρ. Χρυσόστομος Γιάλλουρος, πλαστικός χειρούργος, από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Οι πληγές του παιδιού κλείσανε , αλλά ο οργανισμός του δεν κατάλαβε οτι κλείσανε οι πληγές και συνέχισε να παράγει κολλαγόνο . Οπότε όπου κλείσανε οι πληγές έγινε παραμόρφωσή ουλών. Οι οποίες παραμορφώσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν με 4-6 επεμβάσεις βήμα βήμα. Ο γιατρός, μας ανέφερε ότι λόγω της ηλικίας του παιδιού, πρέπει να μεταβεί στο Ισραήλ να τον αναλάβουν οι γιατροί που ανέλαβαν και τον Ευριπίδη που κάηκε πριν ένα χρόνο από επεισόδια αγώνα. Ο γιατρός ετοίμασε το φάκελο τον έστειλε στο Υπουργείο Υγείας . Το Υπουργείο Υγείας έκανε τα πάντα αδύνατα δυνατά με τον καλύτερο τρόπο. Έχουν κλείσει να πάμε στο νοσοκομείο στο Ισραήλ και είναι διπλά μας αλλά δυστυχώς η Πρεσβεία της Ελλάδας , δεν αποδέχτηκε τη βεβαίωση γιατρού που μας έδωσε ο γιατρός μας να προσκομίσουμε ότι το παιδί πρέπει να μεταβεί άμεσα στο Ισραήλ για μετεγχειρητικές επεμβάσεις και να γίνει επίσπευση διαδικασίας για τα διαβατήρια μας».

Ο πατέρας, φανερά απογοητευμένος με την στάση της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο, ελπίζει σε μία εξαίρεση ή μία επίσπευση ώστε το τρίχρονο παιδί του να μπορεί άμεσα να ξεκινήσει τις επεμβάσεις όπως ήταν και οι οδηγίες των γιατρών από το Ισραήλ. Οπως αναφέρει πρόκειται καθαρά για θέμα υγείας ανήλικου παιδιού.  Από την άλλη το Υπ.Υγείας , το οποίο στέκεται δίπλα στην οικογένεια από την πρώτη στιγμή, ενημέρωσε τον πατέρα για κάποια διαβήματα, ωστόσο αναμένει ενημέρωση αν προκύπτει κάποια εξέλιξη με τα διαβατήρια τους ώστε να μπορέσουν να ταξιδέψουν άμεσα. Επιπρόσθετα ο πατέρας, αναμένει όπως τον ενημέρωσαν, συνάντηση και επικοινωνία με την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη.

To ThemaOnline προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Ελληνική Πρεσβεία, χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί δυνατόν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top