ΔΙΕΘΝΗ

Υπόθεση Μαντλίν: Άρχισαν εξονυχιστικές έρευνες στην Πορτογαλία - Αναζητούν τις ροζ πιτζάμες της - Βίντεο

Υπόθεση Μαντλίν: Άρχισαν εξονυχιστικές έρευνες στην Πορτογαλία - Αναζητούν τις ροζ πιτζάμες της - Βίντεο

Η εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν Μακάν το 2007 όλα αυτά τα χρόνια παραμένει ένα άλυτο μυστήριο. Οι έρευνες αναζωπυρώθηκαν τώρα σε φράγμα της Πορτογαλίας μετά από αίτημα των γερμανικών Αρχών, που ίσως έχουν ενδείξεις ότι εκεί βρίσκεται η σορός του 3χρονου κοριτσιού.

Από το πρωί της Τετάρτης η αστυνομία χτενίζει την περιοχή στο φράγμα Arade, που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα (30 μίλια) από την Πράια ντα Λουζ στη νότια Πορτογαλία, όπου η Μαντλίν εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανή πριν από 16 χρόνια.

Μάλιστα, διεθνή μέσα αναφέρουν πως οι Αρχές έχουν συλλέξει σακούλες «με αποδεικτικά στοιχεία» αλλά δεν είναι γνωστό τι περιέχουν. Άλλωστε στο φράγμα αυτό είχαν γίνει και πάλι έρευνες το 2008 ωστόσο τότε είχαν βρεθεί λείψανα ζώων.

Ένας αστυνομικός που συμμετείχε στην πρώτη έρευνα για την μικρή Μαντλίν είναι σίγουρος ότι θα μάθει την αλήθεια, καθώς η γερμανική αστυνομία «προφανώς γνωρίζει κάτι».

Δείτε βίντεο

Αναζητούνται οι ροζ πιτζάμες

Μιλώντας στη Mirror λίγες ώρες αφότου ξεκίνησαν νέες έρευνες ο Jim Gamble δήλωσε: «Πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια της ζωής μου θα μάθουμε τι συνέβη στη Μάντι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ντετέκτιβ εξετάζουν τη λίμνη για τυχόν κουρέλια ή κομμάτια ρούχων που θα μπορούσαν να συνδεθούν με την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Οι ροζ πιτζάμες της είναι σίγουρο ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας, ανέφεραν οι Times.

Και μια πορτογαλική πηγή κοντά στην έρευνα δήλωσε στη Sun: «Η έρευνα λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη και ελέγχεται πλήρως από τους Γερμανούς. Ζήτησαν από τους Πορτογάλους αξιωματικούς που τους βοηθούσαν να ψάξουν για οποιοδήποτε στοιχείο - αλλά κυρίως για κουρέλια».

Ποια ήταν η αφορμή για να ξεκινήσουν οι έρευνες

H πρώτη αυτή εξέλιξη εδώ και πολλά χρόνια στην ανεξιχνίαστη υπόθεση ακολουθεί την κίνηση Γερμανών εισαγγελέων, τον περασμένο χρόνο, να ασκήσουν δίωξη εις βάρος ενός υπόπτου στη Γερμανία, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται σε συνεργασία με τις γερμανικές και τις βρετανικές αρχές.

Σύμφωνα με τη γερμανική δικαιοσύνη, πρόκειται για τον Κρίστιαν Μπρίκνερ, έναν γνωστό παιδεραστή που για πολλά χρόνια κατοικούσε μόνιμα στη νότια Πορτογαλία.

Ο βασικός ύποπτος για σοκαριστική υπόθεση είναι γνωστό ότι είχε επισκεφθεί το σημείο περίπου την εποχή που εξαφανίστηκε η Μαντλίν. Μάλιστα, το θεωρούσε ως τον «επίγειο παράδεισό του» που μένει να φανεί εάν είναι η τελικά η επίγεια κόλαση στην οποία βρέθηκε ένα αθώο παιδί.

Ο άνδρας αυτός, που εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας το 2005 στην Πορτογαλία.

Δείτε viral video στο tik tok από τις έρευνες - Σύγχυση επικρατεί ανάμεσα στο κυπριακό κοινό καθώς το τοπίο προσομοιάζει πολύ με την Κύπρο

Η Μαντλίν, που τότε ήταν περίπου 4 ετών, εξαφανίστηκε από το δωμάτιο ξενοδοχείου στην Πράια ντα Λουζ, ένα θέρετρο του Αλγκάρβε, στις 3 Μαΐου 2007, την ώρα που οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους τους σε γειτονικό εστιατόριο. Η πορτογαλική αστυνομία έβαλε στο αρχείο την υπόθεση το 2008, έπειτα από 14 μήνες ερευνών και αφού προηγουμένως ασκήθηκε δίωξη στους γονείς του παιδιού, οι οποίοι αργότερα απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία.

Αφού επί δύο χρόνια μελετούσε την υπόθεση, η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε τη δική της έρευνα τον Ιούλιο του 2013. Λίγο αργότερα επανέλαβαν τις έρευνες και οι πορτογαλικές αρχές.

Πηγή: ethnos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top