ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγαπημένος προορισμός για τους Πολωνούς η Κύπρος – Η αύξηση, η προτίμηση και οι προοπτικές

Αγαπημένος προορισμός για τους Πολωνούς η Κύπρος – Η αύξηση, η προτίμηση και οι προοπτικές

Δυναμική είναι η παρουσία των Πολωνών τουριστών στην Κύπρο, με τον αριθμό των αφίξεων να αυξάνεται ραγδαία χρόνο με το χρόνο, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται ότι φέτος η εν λόγω αγορά θα αποτελέσει την τρίτη μεγαλύτερη που θα έχουμε σε κατάταξη αφίξεων. Θετικό στοιχείο επίσης, αποτελεί και το γεγονός ότι, η συγκεκριμένη αγορά επισκέπτεται όλες τις τουριστικές επαρχίες της Κύπρου.

Ραγδαία αύξηση στις αφίξεις

Μιλώντας στο ThemaOnline ο Επικεφαλής του Τομέα Διεθνών Σχέσεων του Υφυπουργείου Τουρισμού, Δώρος Γεωργιάδης, ανέφερε πως, «η Πολωνία είναι η αγορά με τη μεγαλύτερη αύξηση από την περίοδο της πανδημίας και μετά. Από τις 80,000 που ήταν το 2019, πέρυσι έφτασε τις 200,000 και φέτος αναμένετε να αγγίξουν τις 300,000 αφίξεις τουριστών».

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, «η Πολωνία είναι μια χώρα των 40 εκατομμυρίων και ευθύς εξ αρχής, φαινόταν να είναι μια αγορά πολλά υποσχόμενη για την Κύπρο. Παλαιότερα, υπήρχε μια μόνο πτήση για Κύπρο-Πολωνία ενώ τώρα, υπάρχουν πτήσεις από οχτώ πόλεις της Πολωνίας προς Κύπρο. Ταυτόχρονα, με το ενδιαφέρον που υπάρχει από Πολωνούς τουρίστες, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να προστεθούν κι άλλες πτήσεις στο μέλλον. Η αύξηση και το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται από την εν λόγω αγορά, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα για το Υφυπουργείο και τον κυπριακό τουρισμό ενώ, δεν αναμενόταν μια τόσο ραγδαία άνοδος».

«Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί το ότι, εν καιρώ πανδημίας το 2020 όπως και το 2021 που υπήρχαν περιορισμοί ακόμα στην Κύπρο, η Πολωνία είχε ξεπεράσει τα νούμερα που κατέγραψε το 2019, ενώ ο ανοδικός ρυθμός συνεχίζει να υφίσταται με πέραν του 100% αύξηση. Φέτος, φαίνεται ότι από τις 200,000 αφίξεις τουριστών, θα ανέλθουν στις 300,000», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, συνέχισε, «πέραν από την άνοδο του κατέγραψε η αγορά της Πολωνίας σε αφίξεις, αύξηση παρουσιάζει και η ποιότητά της αφού, από τις αναζητήσεις που υπάρχουν, φαίνεται να παρουσιάζει αύξηση στις προτιμήσεις ξενοδοχείων των τεσσάρων και πέντε αστέρων», είπε.

Η προτίμηση και οι προοπτικές

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «αν και από μόνη της η αγορά της Πολωνίας δεν μπορεί να καλύψει το κενό που άφησαν οι αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας, είναι η αγορά η οποία έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών. Οι απώλειες που έχουν καταγραφεί από τις πιο πάνω αγορές, έχουν αγγίξει τις 900,000 αφίξεις τουριστών όμως, το μεγαλύτερο μέρος έχει καλυφθεί από όλες τις άλλες αγορές ενώ, η Πολωνία έχει καλύψει το μεγαλύτερο μερίδιο», σημείωσε.

Στην κατάταξη των αφίξεων για φέτος, πρόσθεσε, «αναμένεται πως πρώτη θα είναι αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου, δεύτερο το Ισραήλ και τρίτη, η Πολωνία. Παρ’ όλα αυτά, από πλευράς διανυκτερεύσεων, η Πολωνία αναμένεται να είναι δεύτερη επειδή, οι τουρίστες από Ισραήλ προτιμούν να μας επισκέπτονται για τρεις με τέσσερις ημέρες ενώ, οι τουρίστες από Πολωνία μένουν στην Κύπρο για μια εβδομάδα και περισσότερο. Ταυτόχρονα, οι τουρίστες από Πολωνία σε αντίθεση με τουρίστες άλλων χωρών, δεν επισκέπτονται μια συγκεκριμένη επαρχία αλλά, όλες τις τουριστικές επαρχίες όπως, Πάφο, Λεμεσό και Αμμόχωστο», πρόσθεσε.

«Ακόμη ένα θετικό πρόσημο αποτελεί το ότι, η αγορά της Πολωνίας παρουσιάζει ενδιαφέρων σε όλες τις ειδικές μορφές τουρισμού που μπορεί να προσφέρει η Κύπρος όπως, θρησκευτικό τουρισμό, οινογαστρονομία, ιατρικό τουρισμό, αθλητικό τουρισμό κ.α. Ακόμη, το ενδιαφέρον αυτής της αγοράς δεν περιορίζεται μόνο στην καλοκαιρινή περίοδο αλλά, ολόχρονα», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε γερμανική στήριξη προσβλέπει ο Χριστοδουλίδης

Αυτοψία «Τ» σε προσφυγικές πολυκατοικίες - «Πού θα πάμε;» - «Θέλουν τρία ενοίκια μπροστά. Πού να τα βρω;» - Φωτογραφίες

Αυξημένα λόγω ΑΤΑ τα επιδόματα τέκνου και μονογονεϊκής οικογένειας – Τα ποσά και πότε θα καταβληθούν

Αγαπημένος προορισμός για τους Πολωνούς η Κύπρος – Η αύξηση, η προτίμηση και οι προοπτικές

Επεισόδια στον Εναέριο: Καλά στην υγεία του ο αστυνομικός που τραυματίστηκε – Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top