Στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο ο ΠτΔ

Στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο ο ΠτΔ

Στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο μετέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης το απόγευμα της Πέμπτης, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψη εργασίας που πραγματοποιεί στη Γερμανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ξεναγήθηκε στον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο του Μνημείου που είναι αφιερωμένο στους δολοφονηθέντες Εβραίους της Ευρώπης και κατέθεσε στεφάνι.

Yπέγραψε, επίσης, το βιβλίο επισκεπτών του Μνημείου στο οποίο έγραψε τα ακόλουθα:

«Επισκέφθηκα σήμερα, ως μέρος της επίσκεψης μου στο Βερολίνο, το Μνημείο για τους Δολοφονηθέντες Εβραίους της Ευρώπης, ένα χώρο μνήμης και απόδοσης τιμής στα έξι εκατομμύρια Εβραίους, θύματα του Ολοκαυτώματος. Είναι χρέος μας να θυμόμαστε, αλλά η απόδοση τιμής δεν αφορά μόνο το παρελθόν, αλλά και το παρόν και το μέλλον. Το ‘Ποτέ Ξανά’ αφορά τη συλλογική ιστορική μας ευθύνη προς την Ανθρωπότητα».

Στη Γερμανία τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Μαριλένα Ραουνά και υπηρεσιακοί παράγοντες, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγαπημένος προορισμός για τους Πολωνούς η Κύπρος – Η αύξηση, η προτίμηση και οι προοπτικές

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Υπουργικό την Τετάρτη οι προτάσεις για αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους - Ο άμεσος στόχος της Κυβέρνησης

Στο Υπουργικό την Τετάρτη οι προτάσεις για αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους - Ο άμεσος στόχος της Κυβέρνησης

Στο Υπουργικό Συμβούλιο αυτή την Τετάρτη αναμένεται να κατατεθούν οι προτάσεις των αρμόδιων Υπουργείων σε σχέση με τις αποζημιώσεις όσων έχουν επηρεαστεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού.

BEST OF TOTHEMAONLINE