ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δέσμευση CITEA για ασφαλή κυβερνοχώρο και ανθεκτικότητα στις προκλήσεις

Δέσμευση CITEA για ασφαλή κυβερνοχώρο και ανθεκτικότητα στις προκλήσεις

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής (CITEA), μέλος της ΟΕΒ, υπό το πρίσμα των πρόσφατων γεγονότων, επιβεβαιώνει την δέσμευσή του για ασφαλή κυβερνοχώρο, επιχειρησιακή συνέχεια και ανθεκτικότητα στις προκλήσεις, τονίζοντας παράλληλα τον ζωτικό ρόλο που έχουν τα μέλη του για την προστασία και ανάπτυξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο CITEA εκφράζει τον προβληματισμό και την ανησυχία του, για τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις σε κυβερνητικές υπηρεσίες, για τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό τέτοιων συμβάντων σε επιχειρήσεις, καθώς και για το ατυχές περιστατικό στο Κέντρο Επεξεργασίας Δεδομένων (ΚΕΔ) του Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον CITEA «οι πρόσφατες παραβιάσεις, καθώς και το περιστατικό με το ΚΕΔ αποτελούν έντονη υπενθύμιση της επείγουσας ανάγκης για λήψη ισχυρών μέτρων κυβερνοασφάλειας και επιχειρησιακής συνέχειας, καθώς και ολοκληρωμένου σχεδιασμού αποκατάστασης από καταστροφές».

Εκφράζει την πεποίθηση ότι μια προληπτική προσέγγιση, σε συνδυασμό με την συνεργασία μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων μερών του κλάδου, είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία Κρίσιμων Ψηφιακών Υποδομών της Κύπρου και τη διατήρηση της εμπιστοσύνης του κοινού.

Ο CITEA προτρέπει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών αρχών, των επιχειρήσεων και των πολιτών, να συμπορευθούν για την αντιμετώπιση των πιεστικών ζητημάτων, που αφορούν στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την αποκατάσταση από καταστροφές.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγαπημένος προορισμός για τους Πολωνούς η Κύπρος – Η αύξηση, η προτίμηση και οι προοπτικές

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top