ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΑΤΑ στο επίκεντρο συνάντησης ΠΟΑΣΟ και Παναγιώτου

Η ΑΤΑ στο επίκεντρο συνάντησης ΠΟΑΣΟ και Παναγιώτου

Το θέμα της ΑΤΑ και η ανάγκη επαναφορά της σε μελλοντικό στάδιο στο εκατό τοις εκατό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης αντιπροσωπείας του Προεδρείου της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ανεξαρτήτων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΠΟΑΣΟ) με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννη Παναγιώτου.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΟ αναφέρει ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα θετικότητας και κατανόησης, ως αποτέλεσμα της αίσιας κατάληξης των προσπαθειών για αύξηση του ποσοστού παραχώρησης της ΑΤΑ και ανανέωση της Μεταβατικής Συμφωνίας του 2017, κάτι για το οποίο η οργάνωση συνεχάρη ιδιαίτερα τον Υπουργό.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, ο εκσυγχρονισμός του Συνταξιοδοτικού Σχεδίου του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που βρίσκεται σε εξέλιξη και η ανάγκη στάθμισης, στο στάδιο της μελέτης, παραχώρησης και του αναλογικού μέρους της σύνταξης στους υπαλλήλους του δημοσίου, που υπηρετούν πλέον κάτω από ένα διαφορετικό επαγγελματικό συνταξιοδοτικό σχέδιο, για να καλύψουν την απώλεια που έχουν υποστεί.

Επιπλέον, συζητήθηκε η εισήγηση της ΠΟΑΣΟ για θεσμική υποχρέωση όλων των εργολάβων, που αναλαμβάνουν έργα ή άλλες προσφορές του δημοσίου ή έχουν οποιαδήποτε οικονομική προσοδοφόρα σχέση με το δημόσιο να παρουσιάζουν Συλλογικές Συμβάσεις, κάτι που θα υποβοηθήσει τα μέγιστα το στόχο που θέτει η Ευρωπαϊκή Οδηγία, αλλά και η ίδια η Κυβέρνηση, για επέκταση της κάλυψης των εργαζομένων με συλλογικές διαπραγματεύσεις στο 80%.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και η λειτουργία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος και η ανάγκη αναθεώρησης του σε συνάρτηση με αναβάθμιση της ΠΟΑΣΟ σε πλήρες μέλος, μετά από 26 χρόνια που είναι παρατηρητής.

Αναφέρεται ότι τονίστηκε ειδικότερα η σημασία της συνεργασίας των κοινωνικών εταίρων, η αναγνώριση των ευαισθησιών της μιας πλευράς από την άλλη και η ευελιξία που θα πρέπει αμφότερες να επιδεικνύουν για επίτευξη εργασιακής ειρήνης, χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρξει ούτε οικονομική ευρωστία, ούτε βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, ούτε και ευημερία των εργαζομένων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Διαφωνεί με πρόνοιες πρότασης νόμου για Συμβούλους κρατικών αξιωματούχων η Ελεγκτική – «Γραμματείς και μη επιστημονικό προσωπικό, δεν είναι Σύμβουλοι…»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη τα ξημερώματα σε καφετέρια - Εξετάζουν το ενδεχόμενο για αυτοσχέδια βόμβα

Συνέλαβαν 26χρονο που βιντεογραφούσε γυναίκες σε παραλίες – Τρεις αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε βίντεο

Μεθυσμένος οδηγός προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικό - Τελικά του πέρασαν χειροπέδες

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Σοφία Βογιατζάκη: «Τρελαίνομαι για τα χαρτιά» - «Τα αποφεύγω γιατί ξέρω ότι το λιγότερο είναι να μπω φυλακή» - Βίντεο

Διαζύγιο ζητάει η Πολυζωγοπούλου, αίτηση αποφυλάκισης ο Λύτρας - Ο δικηγόρος πέρασε το δεύτερο βράδυ του στο κελί22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Ποιος δεν έχει κάνει κακές επιλογές και ποιος δίνει το δικαίωμα στην κοινωνία την καθωσπρέπει, να μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ψυχής, χωρίς να γνωρίζει το υπόβαθρό της; «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top