Υποχώρηση στις άδειες οικοδομής το πρώτο 5μηνο, αυξήθηκαν αξία και εμβαδό

Υποχώρηση στις άδειες οικοδομής το πρώτο 5μηνο, αυξήθηκαν αξία και εμβαδό

Μείωση καταγράφηκε στην έκδοση αδειών οικοδομής το πρώτο πεντάμηνο του έτους, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, ωστόσο η συνολική αξία των αδειών αυτών και το συνολικό εμβαδόν παρουσίασαν αύξηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά την περίοδο Ιανουαρίου –Μαΐου εκδόθηκαν 2.034 άδειες οικοδομής, παρουσιάζοντας μείωση 3,0% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών αυξήθηκε κατά 21,0% και το συνολικό εμβαδόν κατά 17,9%. Ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε αύξηση της τάξης του 21,8%.

Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ακόμα ότι ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές Αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις το Μάιο ανήλθε στις 434.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €123,4 εκατομμύρια και το συνολικό εμβαδόν τις 90,8 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 276 οικιστικές μονάδες.

Οι άδειες οικοδομής συνιστούν σημαντική ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

Υπέρ των Νόμων που ψήφισε η Βουλή για τη ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων τάσσεται επί της αρχής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ωστόσο, στη βάση υποδείξεων της Νομικής Υπηρεσίας, ζητεί από τη Βουλή να προβεί σε μικρές αλλαγές, ώστε να ξεπεραστούν ζητήματα που αφορούν τη συνταγματικότητα ή τη δυνατότητα εφαρμογής τους, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE