Υποχώρηση στις άδειες οικοδομής το πρώτο 5μηνο, αυξήθηκαν αξία και εμβαδό

Υποχώρηση στις άδειες οικοδομής το πρώτο 5μηνο, αυξήθηκαν αξία και εμβαδό

Μείωση καταγράφηκε στην έκδοση αδειών οικοδομής το πρώτο πεντάμηνο του έτους, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, ωστόσο η συνολική αξία των αδειών αυτών και το συνολικό εμβαδόν παρουσίασαν αύξηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά την περίοδο Ιανουαρίου –Μαΐου εκδόθηκαν 2.034 άδειες οικοδομής, παρουσιάζοντας μείωση 3,0% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών αυξήθηκε κατά 21,0% και το συνολικό εμβαδόν κατά 17,9%. Ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε αύξηση της τάξης του 21,8%.

Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ακόμα ότι ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές Αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις το Μάιο ανήλθε στις 434.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €123,4 εκατομμύρια και το συνολικό εμβαδόν τις 90,8 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 276 οικιστικές μονάδες.

Οι άδειες οικοδομής συνιστούν σημαντική ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: «Το Ιράν είναι κοντά στην ήττα», λέει ο Τραμπ - Τεχεράνη και Χεζμπολάχ έπληξαν τουλάχιστον 50 στόχους στο Ισραήλ που απάντησε με βομβαρδισμούς στη Βηρυτό

LIVE: «Το Ιράν είναι κοντά στην ήττα», λέει ο Τραμπ - Τεχεράνη και Χεζμπολάχ έπληξαν τουλάχιστον 50 στόχους στο Ισραήλ που απάντησε με βομβαρδισμούς στη Βηρυτό

Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν: Τέρμα τα αντίποινα, αρχίζει ολοκληρωτικός πόλεμος. Το Ιράν διαμηνύει ότι τα Στενά του Ορμούζ βρίσκονται υπό τον έλεγχό του. Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε ότι το Ιράν τοποθέτησε 12 νάρκες στα Στενά, κάτι που αμφισβήτησε ο Τραμπ. Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε ψήφισμα των κρατών του Κόλπου κατά του Ιράν. Μαζική επίθεση με 100 ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο προς το Ισραήλ, ηχούν σειρήνες στο Μπαχρέιν. Όλες οι εξελίξεις άμεσα και έγκυρα από το ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE