Χειροπέδες στους πλοίαρχους που έφεραν παράνομα μετανάστες στην Κύπρο

Χειροπέδες στους πλοίαρχους που έφεραν παράνομα μετανάστες στην Κύπρο

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο προσώπων, που φέρεται να είναι οι πλοηγοί δύο θαλάσσιων σκάφων, που αφίχθηκαν χθες στη θαλάσσια περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου και στα οποία συνολικά βρίσκονταν άλλα 37 πρόσωπα, υπήκοοι τρίτης χώρας.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ο πρώτος ύποπτος, άντρας ηλικίας 56 ετών, φέρεται να είναι το πρόσωπο που πλοηγούσε βάρκα, με την οποία αφίχθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Αμμοχώστου, γύρω στις 2.30 χθες το μεσημέρι, άλλα 19 πρόσωπα, υπήκοοι τρίτης χώρας, από τα οποία 11 άντρες, 4 γυναίκες, και 4 παιδιά, από τα οποία ένας ασυνόδευτος ανήλικος.

Υπό κράτηση τέθηκε και δεύτερος ύποπτος, άντρας ηλικίας 22 ετών, σε σχέση με την άφιξη δεύτερης βάρκας, στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου, γύρω στη 1.30 χθες το μεσημέρι. Στη βάρκα βρίσκονταν άλλα 18 πρόσωπα, υπήκοοι τρίτης χώρας, από τα οποία 15 άνδρες, 2 γυναίκες και 1 παιδί.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων από μέλη της Αστυνομίας, ο 22χρονος ύποπτος φέρεται να είναι ο πλοηγός της βάρκας. Αυτός συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία και τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά.

Τα άλλα 37 πρόσωπα που επέβαιναν στα δύο σκάφη, μεταφέρθηκαν σε χώρο φιλοξενίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Σε μια συγκυρία κρίσιμη για την ευρωπαϊκή και την περιφερειακή γεωπολιτική σταθερότητα, η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα στην Κύπρο, συνιστά σαφές μήνυμα αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στις 12:30.

BEST OF TOTHEMAONLINE