ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είδε» τον Πρέσβη του Ισραήλ η Αννίτα - Συζήτησαν για διμερή ζητήματα και Κυπριακό

«Είδε» τον Πρέσβη του Ισραήλ η Αννίτα - Συζήτησαν για διμερή ζητήματα και Κυπριακό

Η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Οren Anolik συνοδευόμενη από συνεργάτες της.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν διμερή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και τρόποι ενίσχυσης της φιλίας και της συνεργασίας των δυο χωρών. Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος κ. Δημητρίου στάθηκε ιδιαίτερα στους τρόπους και τα μέσα εμβάθυνσης της συνεργασίας και γειτονίας με το Ισραήλ την οποία όπως σημείωσε, πρέπει να την προστατεύσουμε και να την ενισχύσουμε. Το πιο σημαντικό, υπογράμμισε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, είναι πως από κοινού προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις ιδιαίτερα για την περιοχή μας.

Ως προς τα ζητήματα της ενέργειας η κ. Δημητρίου τόνισε εκ νέου ότι απαιτείται προσεκτικός χειρισμός και επαναδιατύπωσε τη θέση ότι η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει κλειδί όσον αφορά τον ενεργειακό σχεδιασμό της περιοχής σε συνδυασμό βέβαια και με το κυπριακό. Επανεκκινώντας τις διαπραγματεύσεις και επιλύοντας το κυπριακό, η χώρα μας μπορεί να καταστεί παράδειγμα σταθερότητας και πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης στην περιοχή, σημείωσε η κ. Δημητρίου.

Συζητήθηκε επίσης η ενεργότερη συνεργασία μεταξύ των κοινοβουλίων των δυο χωρών αλλά και μεταξύ πολιτικών ομάδων σε τομείς στους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω συνεργασία.

Τέλος η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επεξήγησε στον Ισραηλινό Πρέσβη την πρωτοβουλία ενημέρωσης της κοινωνίας για το κυπριακό την οποία αναλαμβάνει ο Δημοκρατικός Συναγερμός και την ανάγκη να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης που είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top