ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης: Έτσι βαθμολογούν οι ασθενείς τα νοσηλευτήρια – Ποια η αλλαγή στα μελλοντικά σχέδια

Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης: Έτσι βαθμολογούν οι ασθενείς τα νοσηλευτήρια – Ποια η αλλαγή στα μελλοντικά σχέδια

Αρκετά μειωμένη είναι η ανταπόκριση από τους δικαιούχους τον πρώτο μήνα λειτουργίας του ερωτηματολογίου αξιολόγησης νοσηλευτηρίων, όπως είπε σε δηλώσεις της στο ThemaOnline η Ανώτερη Λειτουργός του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Μόνικα Κυριάκου.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς στο αν ανταποκρίνονται μέχρι στιγμής οι ασθενείς απάντησε ότι «είναι σχετικά νωρίς ακόμα αλλά βλέπουμε ότι υπάρχει ανταπόκριση από τους δικαιούχους σχετικά με τη συμπλήρωση της αξιολόγησης αλλά σε ένα ποσοστό περίπου 10%»

«Από όλους τους ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο και λαμβάνουν τη σχετική ενημέρωση, περίπου το 10% απάντησε μέχρι στιγμής. Θα θέλαμε ως οργανισμός ασφάλισης Υγείας να ήταν μεγαλύτερο ποσοστό γιατί είναι κάτι που αποσκοπεί στο να δώσει καλύτερη πληροφόρηση και στα νοσηλευτήρια και στον οργανισμό όσο αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών που έλαβαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους. Αν ήταν μεγαλύτερη η ανταπόκριση θα ήταν και πιο αντικειμενικά τα δεδομένα που θα λαμβάναμε», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Κυριάκου ανέφερε ότι «χωρίς να έχουμε αναλύσει εντελώς τα δεδομένα, σε γενικές γραμμές η βαθμολόγηση που δίνουν οι δικαιούχοι στα νοσηλευτήρια είναι αρκετά καλή. Είναι λίγες οι περιπτώσεις οι οποίες εντοπίσαμε χαμηλές βαθμολογίες. Αντίθετα οι περισσότεροι δικαιούχοι βαθμολογούν τα νοσηλευτήρια από «καλά» έως «πολύ καλά» και άνω.  Αυτό φυσικά έχει να κάνει και για ποιο νοσηλευτήριο απαντούν οι ασθενείς κτλ»

«Το γεγονός ότι έχει ανθρώπους που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και δεν μπορούν να απαντούν σε αυτό το ερωτηματολόγιο παίζει ρόλο για το 10% στο οποίο βρίσκεται η ανταπόκριση γι’ αυτό και είναι μέσα στους μελλοντικούς μας προγραμματισμούς να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνεται αυτή η ενημέρωση για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου και να έρχεται στο κινητό. Είναι κάτι το οποίο θα γίνει στο μέλλον», συμπλήρωσε.  

Καταλήγοντας, η Ανώτερη λειτουργός του ΟΑΥ επισήμανε ότι «στο παρόν στάδιο σκοπεύουμε να λάβουμε αυτή την ανταπόκριση από τα άτομα μεγάλης ηλικίας ίσως από την οικογένειας τους ή με την βοήθεια της οικογένειας τους ή κάποιου συγγενή να γίνεται αυτή η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου»

Υπενθυμίζεται ότι οι ασθενείς έχουν πλέον λόγο στην αξιολόγηση των νοσοκομείων του ΓεΣΥ τα οποία τους έχουν εξυπηρετήσει βαθμολογόντας με όριο τις 10 μονάδες το οποίο προσμετρά στο ύψος της αποζημίωσης που θα λαμβάνουν τα νοσηλευτήρια από τον ΟΑΥ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top