ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα για προσφυγική πολιτική: «Πρέπει να προχωρήσουμε σε μια ουσιαστική συζήτηση για την απώλεια χρήσης»

Αννίτα για προσφυγική πολιτική: «Πρέπει να προχωρήσουμε σε μια ουσιαστική συζήτηση για την απώλεια χρήσης»

Συνάντηση με τους προσφυγικούς φορείς και συγκεκριμένα με τον με τον Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, την Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων, την Ένωση Εκτοπισθέντων Κοινοτήτων και την Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων, είχε σήμερα στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού η Πρόεδρος, Αννίτα Δημητρίου, στην παρουσία του Αντιπροέδρου, Γιώργου Κάρουλλα, και του Εκπροσώπου Τύπου, Ονούφριου Κουλλά.

Μετά το πέρας της συνάντησης η κ. Δημητρίου τόνισε ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων και η επίλυση του κυπριακού με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο. Ωστόσο την ίδια ώρα όπως είπε, «πρέπει να κάνουμε και μια παραδοχή, ότι ουδέποτε μπορέσαμε ως κράτος να κτίσουμε μια ολοκληρωμένη προσφυγική πολιτική που να ανταποκρίνεται και στις ανάγκες και τις προσδοκίες των προσφύγων μας».

Αυτό που απαιτείται να γίνει, υπογράμμισε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, «είναι να εκσυγχρονιστούν οι ήδη υπάρχουσες πολιτικές για τον προσφυγικό κόσμο και να προχωρήσουμε σε μια ουσιαστική συζήτηση για την απώλεια χρήσης».

Θέλουμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός, είπε η κ. Δημητρίου, «για ακόμα μια φορά να εκφράσουμε την ανησυχία μας για το εθνικό μας θέμα και θα καταβάλουμε κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας για να σπάσουμε το αδιέξοδο και να δημιουργήσουμε μέσα από τον διάλογο τις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας».

«Οι πρόσφυγες μας ακόμα περιμένουν τη δικαίωση και το ελάχιστο που έχουμε υποχρέωση να κάνουμε είναι και να διαβουλευόμαστε μαζί τους αλλά και να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μπορέσουμε πραγματικά να διασφαλίσουμε το μέλλον που αξίζει στην πατρίδα μας», κατέληξε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top