Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος ΔΗΣΥ: «Το κόμμα θα πορευτεί υπεύθυνα για το καλό της πατρίδας»

Πρόεδρος ΔΗΣΥ: «Το κόμμα θα πορευτεί υπεύθυνα για το καλό της πατρίδας»

Δεν μπορούμε να δίνουμε την εντύπωση ότι η ΕΕ η οποιοσδήποτε άλλος οργανισμός, πλην του ΟΗΕ, θα έρθει με οποιονδήποτε τρόπο να επιλύσει το Κυπριακό για εμάς, δήλωσε την Τρίτη (30/5) η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, στην ομιλία της στο 15ο Επαρχιακό Συνέδριο ΔΗΣΥ Κερύνειας, σημειώνοντας ότι, αυτό είναι κάτι το οποίο δημιουργεί τέτοιες προσδοκίες οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Έδωσε επίσης την διαβεβαίωση ότι το κόμμα θα πορευτεί υπεύθυνα για το καλό της πατρίδας.

Η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη για ολοκληρωμένη προσφυγική πολιτική αλλά και στη σωστή εφαρμογή και διασφάλιση των μεταρρυθμίσεων που εισάχθηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Στην ομιλία της, η κ. Δημητρίου, αναφερόμενη στο Κυπριακό, είπε ότι το μήνυμα του ΔΗΣΥ, με ευκαιρία της επανεκλογής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Προεδρία της Τουρκίας, είναι ότι η Τουρκία θα πρέπει να λειτουργήσει ως εποικοδομητικό μέρος και να εγκαταλείψει τη διχαστική ρητορική, αλλά και τις παράνομες ενέργειες στα κατεχόμενα εδάφη. Αυτό το μήνυμα, πρόσθεσε, είναι και προς το σύνολο του ευρωπαϊκού και διεθνούς παράγοντα «γιατί θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να ακολουθούμε την πολιτική των δύο μέτρων και των δύο σταθμών».

Είπε ακόμη ότι θα ήθελε να υπογραμμίσει «ότι δεν μπούμε να δώσουμε την εντύπωση ότι η ΕΕ ή οποιοσδήποτε άλλος οργανισμός, πλην του ΟΗΕ, θα έρθει με οποιονδήποτε τρόπο να επιλύσει το Κυπριακό για εμάς». Αυτό είναι κάτι το οποίο δημιουργεί τέτοιες προσδοκίες οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στην στρατηγική που σχεδίασε ο ΔΗΣΥ με επαφές εντός της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής κοινότητας, αλλά και με οργανισμούς και φορείς «για να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε την ίδια τη συμμετοχή τους σε αυτή την πολιτική αναγκαιότητα, που είναι να συνεχίσουμε με βάση τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα» και στα έξι σημεία του Πλαισίου Γκουτέρες.

Η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε και στην ανάγκη για ολοκληρωμένη προσφυγική πολιτική που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των προσφύγων. Είπε ότι θα πρέπει να προχωρήσουν όλες οι πολιτικές αποφάσεις για την προσφυγική πολιτική και όπου δύναται να εκσυγχρονιστούν, αλλά πρέπει να δουν «πραγματικά και ουσιαστικά» για την απώλεια χρήσης ειδικότερα με τις εξελίξεις στην κατεχόμενη Αμμόχωστο με τις Ελληνοκυπριακές περιουσίες.

Είπε ότι αναμένουν από την Κυβέρνηση τις δικές της θέσεις και ενέργειες όσον αφορά το δικαίωμα των εκ μητρογονίας προσφύγων να έχουν την ιδιότητα του πρόσφυγα, αλλά και για μια ενιαία προσφυγική πολιτική, που να συμπεριλαμβάνει και το στεγαστικό θέμα, τη διαχείριση ΤΚ περιουσιών, απώλεια χρήσης, και το πλάνο αναβάθμισης προσφυγικών συνοικισμών. Για το θέμα αυτό είπε ότι δεν πρέπει να περνά προς τα έξω «ότι να συζητάμε το θέμα των προσφυγικών συνοικισμών» είναι αυτό και μόνο που απασχολεί τους πρόσφυγες.

Αναφέρθηκε και στις πολιτικές της Κυβέρνησης ΔΗΣΥ την τελευταία δεκαετία, η οποία όπως είπε, κατάφερε να ενισχύσει το βιοτικό επίπεδο του τόπου, να χαμηλώσει τα ποσοστά ανεργίας, να κτιστεί ένα ικανοποιητικό δίκτυ κοινωνικής πρόνοιας, και να γίνουν μεταρρυθμίσεις πολύ σημαντικές για το καλό των πολιτών. Τίποτε δεν είναι δεδομένο, και τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να εφαρμοστούν σωστά αυτές οι μεταρρύθμισες και να διασφαλιστούν, πρόσθεσε.

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ανέφερε ακόμη ότι το κόμμα, ως υπεύθυνη πολιτική παράταξη που ανήκει στην αντιπολίτευση θα συνεχίσει να εργάζεται για το καλό του τόπου, χωρίς ακρότητες, αλλά με πολιτικές θέσεις. Ζήτησε ακόμη, όπως, η όποια περιρρέουσα συζήτηση συντηρείται γι’ αυτό το θέμα «να λήξει και να σταματήσει» σημειώνοντας ότι, τώρα προέχει η χώρα και το κόμμα θα πορευτεί υπεύθυνα, στέλνοντας το μήνυμα ότι έτσι θα βάλουν γερά θεμέλια για τον ΔΗΣΥ του αύριο, και όχι με προσωπικές ατζέντες και προσωπικά συμφέροντα.

Έδωσε επίσης την διαβεβαίωση ότι το κόμμα θα πορευτεί υπεύθυνα για το καλό της πατρίδας.

Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο «Γλαύκος Κληρίδης» στη Λευκωσία, ήταν παρόντες Βουλευτές του κόμματος, όπως και ο Βουλευτής και πρώην Πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι του κόμματος, μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Αρχηγό Αστυνομίας: «Όταν αποφασίσω κάτι να είστε σίγουροι ότι θα σας ενημερώσω»

ΠτΔ για Αρχηγό Αστυνομίας: «Όταν αποφασίσω κάτι να είστε σίγουροι ότι θα σας ενημερώσω»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τοποθετήθηκε για το θέμα του Αρχηγού Αστυνομίας «Όταν αποφασίσω κάτι να είστε σίγουροι ότι θα σας ενημερώσω».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top