ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρίχνουν άγκυρα στο λιμάνι Λάρνακας

Ρίχνουν άγκυρα στο λιμάνι Λάρνακας

Μεγάλη κινητικότητα αναμένεται να παρατηρηθεί από τα τέλη ερχόμενου Ιουνίου μέχρι και το τέλος του τρέχοντος έτους στο λιμάνι Λάρνακας όσον αφορά την άφιξη κρουαζιερόπλοιων, κυρίως από το γειτονικό Ισραήλ και την Ελλάδα.

Είναι για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, που το λιμάνι της Λάρνακας θα παρουσιάσει μια τόση αυξημένη δραστηριότητα όσον αφορά πάντοτε την τουριστική του χρήση, γεγονός που εκτιμάται ότι θα συνδράμει σημαντικά στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην πόλη και παράλληλα στην αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την διαχειρίστρια εταιρεία Kition Ocean Port Ltd, στις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δρομολόγιο Χάιφα – Λάρνακα με την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου «Grown Iris». Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο, το οποίο είναι χωρητικότητας 1800 ταξιδιωτών, θα εκτελέσει συνολικά 10 δρομολόγια από το λιμάνι του Ισραήλ προς τη Λάρνακα μετά επιστροφής. Σε κάποια από τα ταξίδια του θα διανυκτερεύει στη Λάρνακα και θ’ αναχωρεί για το Ισραήλ την επόμενη μέρα.

Το τελευταίο δρομολόγιο του «Grown Iris» στο λιμάνι Λάρνακας θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου και αφού διανυκτερεύσει, θα επιστρέψει στη Χάιφα την επόμενη μέρα. Από τα μέσα ερχόμενου Οκτωβρίου μέχρι και τον Δεκέμβριο είναι προγραμματισμένα άλλα 12 δρομολόγια στο λιμάνι Λάρνακας από τρία διαφορετικά κρουαζιερόπλοια. Πρόκειται για το «La Belle De L’ Adritique», το «Clio» και το «Norwegin Jem».

Τα δύο πρώτα κρουαζιερόπλοια, τα οποία είναι χωρητικότητας 200-300 επιβατών το καθένα, θα εκτελούν δρομολόγια από το Ισραήλ, ενώ το «Norwegin Jem», χωρητικότητας 3000 επιβατών, θα εκτελέσει δρομολόγια από την Ρόδο. Όπως πληροφορούμαστε, είναι πολύ πιθανόν κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους να προστεθούν και άλλα δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Λάρνακας. Να σημειωθεί, ότι στα μελλοντικά σχέδια της διαχειρίστριας εταιρείας Kition Ocean Port είναι, μεταξύ άλλων, η κατασκευή μιας σύγχρονης αίθουσας επιβατών καθώς και η επέκταση και η εκβάθυνση του λιμανιού, ώστε να μπορεί να υποδέχεται κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς.

Λάρνακα - Πειραιάς

Θυμίζουμε, ότι στις 29 Ιουλίου 2023 είναι προγραμματισμένο και το πρώτο δρομολόγιο Λάρνακα – Πειραιά με το κρουαζιερόπλοιο «Daleela». Το φετινό καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν συνολικά οκτώ δρομολόγια από τη Λάρνακα προς το μεγάλο λιμάνι της Ελλάδας. Το τελευταίο ταξίδι θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστου.

Ήδη η Kition Ocean Port έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της λεπτομέρειες αναφορικά με όλες τις κρουαζιέρες που είναι προγραμματισμένες φέτος στο λιμάνι της Λάρνακας.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top