ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενώπιον της Επ. Δεοντολογίας η υπόθεση Θεμιστοκλέους - Εξετάζει την καταγγελία της Ατταλίδου

Ενώπιον της Επ. Δεοντολογίας η υπόθεση Θεμιστοκλέους -  Εξετάζει την καταγγελία της Ατταλίδου

Ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής θα βρεθεί σήμερα (1/6) η καταγγελία της Βουλεύτριας του Κινήματος Οικολόγων, Αλεξάνδρας Ατταλίδου κατά του Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους για το χυδαίο σχόλιο και ανάρτηση κατά το πρόσωπο της.

Σημειώνεται ότι, η κα. Ατταλίδου, αφότου προχώρησε σε καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας, δήλωσε έτοιμη, αν χρειαστεί, να πάει και η ίδια στην Αστυνομία να κάνει καταγγελία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Να υπενθυμίσουμε ότι, όπως ανέφερε η κα. Ατταλίδου, όλα άρχισαν στις 2 Δεκεμβρίου 2022 όταν, κατά τη διάρκεια συνεδρίας της Ολομέλειας για το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά της ίδιας.

«Έξω από την Βουλή γινόταν διαδήλωση όπου στόχος των διαδηλωτών ήμουν εγώ. Όταν βγήκα έξω είδα δύο συναδέλφους, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον κ. Χρίστου και τον κ. Θεμιστοκλέους να χαιρετιούνται και να εναγκαλίζονται με αυτούς τους ανθρώπους», σημείωσε.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κα. Ατταλίδου, όταν η ίδια ρώτησε τον Αξιωματικό της Αστυνομίας που ήταν παρών γιατί δεν κάνουν κάτι, της απάντησε ότι θα πρέπει να καταγγείλει το περιστατικό σε Αστυνομικό Σταθμό.

«Αυτό το θεώρησα ότι δεν είναι σωστή αντιμετώπιση. Όταν εξυβρίζουν εμένα και την μητέρα μου και όταν γεμίζουν οι γέφυρες της Λευκωσίας συνθήματα "Ατταλίδου είσαι μια..." τότε θεωρώ ότι υπάρχει ολιγωρία και το είπα στην Αστυνομία», τόνισε.

Όπως σημείωσε η κα. Ατταλίδου, είχε πει τότε ότι έγινε δέκτης πολλών υβριστικών επιθέσεων στο διαδίκτυο.

«Μου στέλνουν ακόμα και σκίτσα βιασμών», πρόσθεσε.

«Τα είπα αυτά τον Δεκέμβριο του 2022 μαζί με το σχόλιο για τους τρεις μαύρους. Τότε δεν έκανα καταγγελία, θεωρώ ότι αυταπάγγελτα η Αστυνομία έπρεπε να ξεκινήσει τότε έρευνα. Έκανα καταγγελία στον Επίτροπο Δικαιοσύνης της ΕΕ ότι ο νόμος για την ρητορική μίσους δεν εφαρμόζεται σωστά στην Κύπρο», επεσήμανε.

Δείτε σε βίντεο όσα δήλωσε:

Να υπενθυμίσουμε ότι την Παρασκευή (26/5) προέκυψε σάλος με το χυδαίο σχόλιο του Βουλευτή Αντρέα Θεμιστοκλέους κατά της Βουλεύτριας των Οικολόγων Αλεξάνδρας Ατταλίδου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top