ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο «ψάξε» για τους κουκουλοφόρους χούλιγκαν η Αστυνομία στη Λεμεσό - Ανησυχία για πορεία οπαδών - «Εμπόλεμη η κατάσταση»

Στο «ψάξε» για τους κουκουλοφόρους χούλιγκαν η Αστυνομία στη Λεμεσό - Ανησυχία για πορεία οπαδών - «Εμπόλεμη η κατάσταση»

Εντατικές έρευνες ξεκίνησε η Αστυνομία, μετά τα περιστατικά χουλιγκανισμού που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (30/5), όπου κουκουλοφόροι οπαδοί έδειραν και έστειλαν στο νοσοκομείο πολίτες που δεν υποστήριζαν την ομάδα τους.

Μιλώντας στην εκπομπή « Alpha Καλημέρα», ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει ήδη σχηματιστεί ανακριτική ομάδα και παραλήφθηκαν κλειστά κυκλώματα, τα οποία θα τύχουν αξιολόγησης ώστε να διαφανεί αν προκύψουν στοιχεία. Παράλληλα, η Αστυνομία ευελπιστεί σε εξασφάλιση μαρτυριών.

«Τα άτομα που έχουν τραυματιστεί έχουν δώσει κατάθεση αλλά οι χούλιγκανς φορούσαν κουκούλες ενώ οι οργανωμένοι δεν θα δώσουν στοιχεία στην Αστυνομία», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Κυριάκου επεσήμανε ότι η Αστυνομία καλεί όσους πολίτες γνωρίζουν το οτιδήποτε, να ενημερώσουν την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.

«Δεν είναι εφικτό η Αστυνομία να είναι παντού, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των φορέων», συμπλήρωσε.

Να υπενθυμίσουμε ότι, δυο περιστατικά επίθεσης σε νεαρά πρόσωπα καταγράφηκαν στη Λεμεσό, κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης (30/5), από κουκουλοφόρους που έφεραν διακριτικά συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής ομάδας.

Συγκεκριμένα, γύρω στα 20 με 30 πρόσωπα που έφεραν κουκούλες, βρέθηκαν σε χώρο συγκέντρωσης νεαρών στην περιοχή του γυμνασίου Αγίας Φύλας, από τους οποίους ζήτησαν να μάθουν ποια ποδοσφαιρική ομάδα υποστήριζαν.

Όσοι απάντησαν διαφορετική ομάδα από την δική τους, οι κουκουλοφόροι φέρεται να τους επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα δυο νεαρά πρόσωπα να επισκεφθούν τις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, φέροντας θλαστικά τραύματα.

Σύμφωνα με μαρτυρία, κάποιοι εκ των δραστών έφεραν μαζί τους ρόπαλα.

Παρόμοιο περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγη ώρα αργότερα, αυτή τη φορά έξω από καφέ της τουριστικής περιοχής του ποταμού Γερμασόγειας, όπου, σύμφωνα με την καταγγελία, νεαρά πρόσωπα φέρεται να δέχθηκαν επίθεση από τους κουκουλοφόρους, που τους ρωτούσαν ποια ποδοσφαιρική ομάδα υποστήριζαν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τραυματίστηκε οποιοσδήποτε.

Δήμαρχος Λεμεσού: «Εμπόλεμη η κατάσταση»

Μιλώντας στην εκπομπή « Alpha Καλημέρα», ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης χαρακτήρισε εμπόλεμη την κατάσταση και αναγνώρισε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα.

«Τα τελευταία περιστατικά ξεπέρασαν κάθε όριο βίας ή εγκληματικής συμπεριφοράς και μιλούμε πλέον για φαινόμενα τα οποία μας παραπέμπουν σε εμπόλεμη κατάσταση, σε φαινόμενα τρομοκρατίας. Η πόλη μας διατρέχει σοβαρό κίνδυνο αποδόμησης, από αυτά τα στοιχεία. Μιλάμε για 15χρονους», επεσήμανε.

Παράλληλα ανέφερε ότι τα περιστατικά αυτά δε συνδέονται άμεσα με τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων, με το πρόβλημα πλέον να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, καθιστώντας αναγκαία μια «σαρωτική αντίδραση» από την Αστυνομία. Παράλληλα, προσέθεσε ότι το φαινόμενο χρήζει καθολικής και αναβαθμισμένης αντιμετώπισης λόγω της πολυπλοκότητάς του, εκφράζοντας την ετοιμότητα του Δήμου να συνδράμει.

Δείτε βίντεο με τις δηλωσεις του κ. Κυριάκου και του κ. Νικολαΐδη:

Ανησυχία για την πορεία των οπαδών του Απόλλωνα

Ερωτηθείς σχετικά με την σημερινή πορεία διαμαρτυρίας που προγραμματίζει ο Σύνδεσμος Φιλάθλων του Απόλλωνα, προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, με αφορμή την ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε σε δυο φιλάθλους, ο κ. Κυριάκου είπε πως θα λειτουργήσει κέντρο κρίσεως και θα υπάρχει αυξημένη παρουσία μελών της αστυνομίας, για διατήρηση της τάξης.

«Έχουν γίνει επαφές με μέλη του Συνδέσμου, ενώ θα υπάρχει αυξημένη αστυνομική δύναμη, προκειμένου να αποτραπούν παραβιάσεις του νόμου. Θα παρακολουθούμε και την πορεία και θα βρισκόμαστε σε συγκεκριμένα σημεία», πρόσθεσε.

Για την πορεία επιστρατεύεται και το αντιδιαδηλωτικό όχημα της Αστυνομίας «Αίαντας», η ΜΜΑΔ καθώς και μέλη άλλων αστυνομικών διευθύνσεων.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, «εμείς σαν Αστυνομία θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας, αστυνόμευσης για ρύθμιση αυτής της διαμαρτυρίας, την τήρηση του νόμου και της τάξης και την πρόληψη των οποιωνδήποτε επεισοδίων και άλλων ανεπιθύμητων καταστάσεων βίας. Θα συσταθεί κέντρο χειρισμού κατάστασης κρίσεως στην ΑΔΕ Λεμεσού, που θα στελεχωθεί από αξιωματικό για να συντονίζει την επιχείρηση και μεγάλος αριθμός μελών μας θα βρίσκεται στο σημείο καθώς επίσης και το αντιδιαδηλωτικό όχημα, το οποίο θα είναι σε ετοιμότητα επέμβασης, αν παραστεί ανάγκη».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



ΠτΔ: Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό

ΠτΔ: Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό

Κρίσιμη για το Κυπριακό χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης την ερχόμενη εβδομάδα με την επιστροφή στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Χολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top