Μίλησαν για προσφυγικά θέματα και τουρκοκυπριακές περιουσίες Ιωάννου και Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων

Μίλησαν για προσφυγικά θέματα και τουρκοκυπριακές περιουσίες Ιωάννου και Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων

Tα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον προσφυγικό κόσμο βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης αντιπροσωπείας της Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων με τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Ιωάννου την Τρίτη στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, κατά τη συζήτηση τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη υιοθέτησης ενός Σχεδίου από το κράτος που θ’ ανταποκρίνεται στις πιεστικές ανάγκες των προσφύγων και οι οποίες αναγκάζουν πολλούς να προσφεύγουν στην «επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας» του ψευδοκράτους «για πώληση των περιουσιών τους προς εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων». Σχέδιο, το οποίο, όπως αναφέρεται, θα πρέπει να περιλαμβάνει τη δυνατότητα υποθήκευσης των περιουσιών στην Κυπριακή Δημοκρατία.

«Μ’ αυτό τον τρόπο» σημειώνει η Επιτροπή «θα μπορέσουμε να σταματήσουμε την ‘αιμορραγία’ αυτή που τελικά καταλήγει σε τουρκοποίηση όλο και περισσότερων περιουσιών Ελληνοκυπρίων».

Αναφέρεται επίσης πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός ενημέρωσε την Επιτροπή για την εξέλιξη διαφόρων σχετικών θεμάτων και ιδιαίτερα για το πρόγραμμα «ΚτίΖω» που αφορά τις 43 επικίνδυνες πολυκατοικίες σε προσφυγικούς συνοικισμούς.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE