ΥΓΕΙΑ

Εξωμήτρια κύηση: Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια

Εξωμήτρια κύηση: Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια

Εξωμήτρια ή έκτοπη ονομάζεται η κύηση όταν το γονιμοποιημένο ωάριο δεν ενσωματώνεται στο τοίχωμα της μήτρας αλλά σε άλλο ιστό, όπως στις ωοθήκες ή τη σάλπιγγα.

Η εξωμήτρια κύηση δεν μπορεί να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί φυσιολογικά, καθώς το γονιμοποιημένο ωάριο δεν μπορεί να επιβιώσει και ο ιστός που αναπτύσσεται μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας. Εάν η εξωμήτρια κύηση δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να προκύψει εκτενής αιμορραγία.

Η έγκαιρη αντιμετώπιση της εξωμήτριας κύησης μπορεί να εξασφαλίσει στη γυναίκα μια φυσιολογική κύηση στο μέλλον.

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, αρχικά η εξωμήτρια κύηση δεν γίνεται εμφανής με συγκεκριμένα συμπτώματα. Υπάρχει όμως περίπτωση τα συμπτώματα να είναι τα ίδια με αυτά μιας φυσιολογικής εγκυμοσύνης.

Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια είναι η ήπια κολπική αιμορραγία σε συνδυασμό με τον πόνο στην κοιλιά ή την περιοχή της πυέλου (λεκάνη).

Εάν το αίμα διαρρέει από τη σάλπιγγα, είναι επίσης πιθανό να εκδηλωθεί πόνος στον ώμο ή η ανάγκη για επίσκεψη στην τουαλέτα, αναλόγως πού συσσωρεύεται το αίμα ή ποια νεύρα έχουν ερεθιστεί.

Απαιτείται επείγουσα ιατρική παρέμβαση εάν εκδηλωθούν τα παρακάτω σημάδια και συμπτώματα:

- ισχυρός πόνος στην κοιλιά ή την περιοχή της πυέλου σε συνδυασμό με κολπική αιμορραγία

- έντονη ζαλάδα ή τάση λιποθυμίας

- πόνος στον ώμο

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΥΠΕΞ: Σημαντικά μηνύματα για Κυπριακό στο Ψήφισμα για το Βαρώσι

ΥΠΕΞ: Σημαντικά μηνύματα για Κυπριακό στο Ψήφισμα για το Βαρώσι

Το Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την υιοθέτηση Ψηφίσματος από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, με το οποίο καλεί για την άμεση επιστροφή της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων στους νομίμους κατοίκους της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top