Πρωτοφανής καύσωνας στο Ισραήλ

Πρωτοφανής καύσωνας στο Ισραήλ

Πρωτοφανές κύμα καύσωνα αναμένεται την Παρασκευή στο Ισραήλ, με τη θερμοκρασία να προβλέπεται ότι θα φτάσει στους 45 βαθμούς Κελσίου.

Ο καύσωνας άρχισε ήδη από σήμερα, με αμμοθύελλες στις νότιες περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα η ορατότητα να περιορίζεται κατά τόπους στα 150 μέτρα. Λόγω της αμμοθύελλας απαγορεύτηκαν οι προσγειώσεις και απογειώσεις στο αεροδρόμιο Ραμόν στα περίχωρα του θερέτρου Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα. Προβλήματα στις απογειώσεις και προσγειώσεις σημειώθηκαν και στο αεροδρόμιο του Τελ Αβιβ σήμερα το μεσημέρι.

Την Παρασκευή ο υδράργυρος αναμένεται να φτάνει στο Τελ Αβιβ στους 40 βαθμούς, θερμοκρασία ιδιαίτερα υψηλή για τα τοπικά δεδομένα. Τα νοσοκομεία της χώρας λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για αντιμετώπιση κρουσματων θερμοπληξίας, επειδή η θερμοκρασία στις προσήνεμες περιοχές στη Μεσόγειο προβλέπεται να αγγίξει τους 45 βαθμούς.

Η θερμοκρασία αναμένεται να μειωθεί το Σάββατο, παραμένοντας όμως σε υψηλά επίπεδα για την εποχή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Τραυματίστηκε σοβαρά μοτοσικλετιστής - Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου

«Ορφανό» θανατηφόρο 2012: Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης – Στη Νομική Υπηρεσία μετά από αίτημα του δικηγόρου της οικογένειας

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE