Καταθέτει έφεση κατά της απόφασης του Δικαστηρίου Λάρνακας ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου – Προτάσσει 12 λόγους

Καταθέτει έφεση κατά της απόφασης του Δικαστηρίου Λάρνακας ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου – Προτάσσει 12 λόγους

Έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, αναμένεται να υποβάλει σήμερα (9/6), μέσω του δικηγόρου του, Γιάννη Πολυχρόνη, ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Πολυχρόνης, η έφεση θα εστιάζεται σε 12 λόγους. Ένας από τους βασικότερους λόγους έφεσης που προβάλλονται, προσθέτει, είναι η παραβίαση του δικαιώματος να έχει δίκαιη δίκη, λόγω της πρωτοφανούς καθυστέρησης από την ημερομηνία της ισχυριζόμενης διάπραξης μέχρι τη δίωξη του και την εκδίκαση της υπόθεσης, καθότι αδυνατούσε να εξετάσει μάρτυρες επί πρωτογενούς μαρτυρίας επειδή είτε απεβίωσαν είτε δεν θυμούνταν. Από την άλλη, υπογραμμίζει, αδυνατούσε να κλητεύσει ουσιαστικούς μάρτυρες διότι και αυτοί είτε απεβίωσαν, είτε πάσχουν από άνοια.  

Υπενθυμίζεται ότι, την 1η Ιουνίου το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε στον τέως Μητροπολίτη Κιτίου, ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, μία απόφαση, ωστόσο, που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σύγκλησης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό και αυτή δεν αναμένεται να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι, τονίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE