Καταθέτει έφεση κατά της απόφασης του Δικαστηρίου Λάρνακας ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου – Προτάσσει 12 λόγους

Καταθέτει έφεση κατά της απόφασης του Δικαστηρίου Λάρνακας ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου – Προτάσσει 12 λόγους

Έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, αναμένεται να υποβάλει σήμερα (9/6), μέσω του δικηγόρου του, Γιάννη Πολυχρόνη, ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Πολυχρόνης, η έφεση θα εστιάζεται σε 12 λόγους. Ένας από τους βασικότερους λόγους έφεσης που προβάλλονται, προσθέτει, είναι η παραβίαση του δικαιώματος να έχει δίκαιη δίκη, λόγω της πρωτοφανούς καθυστέρησης από την ημερομηνία της ισχυριζόμενης διάπραξης μέχρι τη δίωξη του και την εκδίκαση της υπόθεσης, καθότι αδυνατούσε να εξετάσει μάρτυρες επί πρωτογενούς μαρτυρίας επειδή είτε απεβίωσαν είτε δεν θυμούνταν. Από την άλλη, υπογραμμίζει, αδυνατούσε να κλητεύσει ουσιαστικούς μάρτυρες διότι και αυτοί είτε απεβίωσαν, είτε πάσχουν από άνοια.  

Υπενθυμίζεται ότι, την 1η Ιουνίου το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε στον τέως Μητροπολίτη Κιτίου, ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, μία απόφαση, ωστόσο, που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Γεραπετρίτης σε Ολγκίν: Ώρα για ουσιαστική συζήτηση στο Κυπριακό – Επίκεντρο η πολυμερής της Νέας Υόρκης

Γεραπετρίτης σε Ολγκίν: Ώρα για ουσιαστική συζήτηση στο Κυπριακό – Επίκεντρο η πολυμερής της Νέας Υόρκης

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία 'Ανχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ενημέρωσε τον 'Ελληνα ΥΠΕΞ Γιώργο Γεραπετρίτη για την πρόοδο που επιτεύχθηκε σε κάποιες εκ των θεματικών που συμφωνήθηκαν στην πολυμερή διάσκεψη του Μαρτίου στην Γενεύη, ενώ παράλληλα ενημέρωσε για τη μη επίτευξη της αναμενόμενης προόδου σε άλλες θεματικές, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE