Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών
Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.
Ο Σολτς ανέφερε ότι είχε συνομιλήσει με τον Πούτιν λίγο μετά την διαταγή που έδωσε ο Ρώσος Πρόεδρος για την πλήρους κλίμακας στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
«Σκοπεύω να συνομιλήσω ξανά σύντομα μαζί του», τόνισε σήμερα μιλώντας στο 38ο Συνέδριο της Γερμανικής Προτεσταντικής Εκκλησίας στην Νυρεμβέργη.
Προαπαιτούμενο για μια «δίκαιη ειρήνη» είναι η Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία, συμπλήρωσε ο Γερμανός Καγκελάριος. «Αυτό είναι που πρέπει να γίνει κατανοητό».
Ορισμένοι από το κοινό του συνεδρίου φώναζαν περιστασιακά «διαπραγματεύσου».
Ο Σολτς απάντησε υψώνοντας τον τόνο της φωνής του: «Ωραία, να κάνουμε διαπραγματεύσεις. Το ερώτημα είναι: ποιoς διαπραγματεύεται με ποιoν και για ποιόo πράγμα».
Ο Γερμανός Καγκελάριος είχε νωρίτερα σκιαγραφήσει τις αρχές της στάσης που τηρεί το Βερολίνο απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να αποτραπεί η κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων.
«Ήταν και είναι σωστό να ενεργούμε με συντονισμένο τρόπο σε ό,τι κάνουμε. Να εξετάζουμε κάθε βήμα και να μην προχωρούμε μόνοι μας. Παραμένουμε ανέκαθεν δεσμευμένοι σε αυτήν την αρχή».
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
«Πετσοκόβει» το χοιρινό - Νέα αύξηση στην τιμή του - Κρεοπωλεία αναγκάζονται να βάλουν «λουκέτο»
Έρχεται νέα ανάπτυξη κοντά στο Καζίνο-Θέρετρο στη Λεμεσό – Τι θα περιλαμβάνει
Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ - Βρήκαν στις αποσκευές 29χρονου 19 κιλά κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες
Μαχαιρώματα στη Λεμεσό: Υπό εξαήμερη κράτηση ο 17χρονος που επιτέθηκε σε ανήλικο σε ίντερνετ καφέ
Ξυλοφάγου: Σοκάρουν οι εικόνες από το τροχαίο ατύχημα – Καλά στην υγεία τους οι 4 τραυματίες
Δύναμη ψυχής: Στη μνήμη του Κυπριανού, 68χρονος διάσχισε τρεις χώρες με το ποδήλατό του
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις