Κυβέρνηση: Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου

Κυβέρνηση: Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου

Ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε είδους συμφωνία για αναστολή του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο προχωρεί με γοργούς ρυθμούς, αναφέρει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος σε γραπτή απάντησή του σε κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος και η μανία κάποιων επί καθημερινής βάσεως δυστυχώς συνεχίζεται ακόμα κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των πολιτών», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος στη γραπτή δήλωσή του.

Προσθέτει ότι «όσοι επιλέγουν να ταλαιπωρούν τους πολίτες προβάλλοντας ανύπαρκτα θέματα και με άκρατο λαϊκισμό που ξεφεύγει των ορίων νομίζοντας ότι θα λύσουν έτσι τα εσωκομματικά τους προβλήματα, πλανώνται πλάνην οικτράν».

Ωστόσο, για σκοπούς αποκατάστασης της αλήθειας, όπως αναφέρει ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου επισημαίνει ότι «ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε είδους συμφωνία ή συνεννόηση με τον οποιονδήποτε για αναστολή του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Αντιθέτως, συνεχίζει, «το πρόγραμμα προχωρεί με γοργούς ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα».

«Απόδειξη τούτου είναι οι τελευταίες ανταλλαγές επισκέψεων μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ κ. Νετανιάχου, ενώ, όπως προ ελαχίστων ημερών δήλωσε και ο Υπουργός Ενέργειας, βρισκόμαστε σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο», αναφέρει.

Επίσης, σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, «για όσα ψευδή και παραπλανητικά προβάλλονται σε σχέση με τις ενεργειακές δραστηριότητες της ΕΝΙ Kogas στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι κανένα από αυτά τα φανταστικά σενάρια ισχύει και οι εμπνευστές τους θα διαψευστούν, για άλλη μια φορά, λίαν προσεχώς».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE