Ανασχηματισμός στις 21 Μαΐου; - Όλες οι πληροφορίες
Έντονη είναι η φημολογία το τελευταίο διάστημα, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προχωρήσει σε ριζικό ανασχηματισμό της Κυβέρνησής του, ενώ ακούγεται μάλιστα και συγκεκριμένη ημορομηνία.
«Μία 52χρονη γυναίκα που είχε συλληφθεί νωρίτερα σήμερα... αφέθηκε ελεύθερη χωρίς απαγγελία κατηγορίας εν αναμονή περαιτέρω έρευνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.
Υπενθυμίζεται πως η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον συνελήφθη νωρίτερα, στο πλαίσιο μιας έρευνας για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του κόμματος SNP, ανακοίνωσε η Αστυνομία της Σκωτίας.
Η Αστυνομία της Σκωτίας ανέφερε ότι η πρώην αρχηγός του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) - η οποία παραιτήθηκε από τη θέση της νωρίτερα το 2023 μετά από οκτώ χρόνια στο αξίωμα αυτό - ανακρινόταν.
«Σήμερα, Κυριακή 11 Ιουνίου, συνελήφθη μια 52χρονη γυναίκα ως ύποπτη σε σύνδεση με τη συνεχιζόμενη έρευνα για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας», ανέφερε η αστυνομία.
Η σύλληψη της Στέρτζον έρχεται μετά τη σύλληψη του συζύγου της Πίτερ Μέρελ τον Απρίλιο. Ο Μέρελ και ο Σκωτσέζος βουλευτές Κόλιν Μπίτι, ο οποίος ήταν ταμίας του SNP εκείνη την περίοδο, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες εν αναμονή περαιτέρω έρευνας.
Εκτός από τις συλλήψεις, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε μια σειρά ακινήτων, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού των Μέρελ και της Στέρτζον - όπου μια σκηνή της αστυνομίας είχε στηθεί στον κήπο - καθώς και στα κεντρικά γραφεία του SNP στο Εδιμβούργο.
Συγκεκριμένα, η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι της Στέρτζιον και του συζύγου της, τον κήπο τους, και επίσης ερεύνησε τα κεντρικά γραφεία του SNP με ένταλμα, παίρνοντας κιβώτια με έγγραφα και υπολογιστές.
Η έρευνα της αστυνομίας της Σκωτίας σχετίζεται με το πού κατέληξε ένα ποσό της τάξεως των 600.000 στερλινών από τα ταμεία του SNP, το ποίο προέρχονταν από δωρεές για εκστρατεία ανεξαρτησίας της Σκωτίας.
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φόνος στη Λεμεσό: Τι κατέδειξε η νεκροτομή επί της σορού του 39χρονου Χρίστου Χαριλάου
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις