ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άντονι Κωνσταντίνου: Κρίθηκε ένοχος από βρετανικό δικαστήριο - Καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης για απάτη 70 εκατ. λιρών

 Άντονι Κωνσταντίνου: Κρίθηκε ένοχος από βρετανικό δικαστήριο - Καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης για απάτη 70 εκατ. λιρών

Σε 14 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο Κυπρο-βρετανικής καταγωγής Άντονι Κωνσταντίνου, ο οποίος ως διευθυντής σε βρετανική εταιρεία forex, χρησιμοποίησε μετρητά επενδυτών για να χρηματοδοτήσει τον πολυτελή τρόπο ζωής του.

Σύμφωνα με το Reuters ο Άντονι, που χρησιμοποίησε μετρητά επενδυτών για να χρηματοδοτήσει τον πολυτελή τρόπο ζωής του, κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο στη Βρετανία για απάτη 70 εκατομμυρίων λιρών για το διάστημα 2013-2015.

Σημειώνεται ότι ο Άντονι συνελήφθη το 2015 στα γραφεία της εταιρείας του στο Σίτι του Λονδίνου, όπου ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά πριν από το τελικό στάδιο της δίκης του εξαφανίστηκε, με αποτέλεσμα να έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Reuters, ο Άντονι πιστεύεται ότι βρίσκεται είτε στην Τουρκία είτε στο Ντουμπάι, με την τελευταία φορά που είχαν ανακαλυφθεί τα ίχνη του να ήταν προ μηνών στη Βουλγαρία, έχοντας στην κατοχή του πλαστό ισπανικό διαβατήριο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Άντονι Κωνσταντίνου χρησιμοποίησε μετρητά επενδυτών για να χρηματοδοτήσει τον πολυτελή τρόπο ζωής του καταχράζοντας πάνω από 50 εκατ. λίρες (57.4 εκατ. ευρώ) την περίοδο 2013-2015. Κρίθηκε ένοχος απάτη με ψευδείς παραστάσεις, για δόλια εμπορία και μεταβίβαση εγκληματικής περιουσίας.

Διαχειριζόταν την Capital World Markets (CWM). Η απάτη αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2015 όταν η CWM δέχθηκε έφοδο από την αστυνομία.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι είχε ξοδέψει τα χρήματα της CWM για να νοικιάσει μια έπαυλη έξι υπνοδωματίων και να πληρώσει για ιδιωτικές πτήσεις και πολυτελή πάρτι, συμπεριλαμβανομένων 2,5 εκατομμυρίων λιρών για τον γάμο του στη Σαντορίνη.

Αρχικά, ο 41χρονος συνελήφθη το 2015 στα γραφεία της εταιρείας του στο Σίτι του Λονδίνου. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά πριν από το τελικό στάδιο της δίκης του εξαφανίστηκε, με αποτέλεσμα να έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του.

Ο Άντονι Κωνσταντίνου συνελήφθη πρόσφατα στη Βουλγαρία με πλαστά έγγραφα ταυτότητας. Η ποινή θα ανακοινωθεί στις 9 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο χρηματιστής είχε απασχολήσει για πρώτη φορά τη δημοσιότητα στη Βρετανία, συνεργάτες του τον είχαν παρομοιάσει με τον χαρακτήρα της ταινίας «Ο λύκος του Wall Street» που υποδυόταν ο Λεοναρντο ντι Κάπριο. Δεν δίσταζε να πετά στους υπαλλήλους του δεσμίδες με χαρτονομίσματα, να χύνει σαμπάνιες στα κεφάλια τους και να υποχρεώνει υπαλλήλους να πίνουν μπουκάλια βότκα.

Ο καταδικασθείς είναι γιος Βρετανοκύπριου μεγιστάνα της μόδας, ο οποίος είχε βρεθεί δολοφονημένος το 1985.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Βροχές, καταιγίδα και...χαλάζι στο «μενού» - Πού αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία - Δείτε αναλυτικά

• Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο»: Οδηγούσε και χωρίς άδεια οδηγού  - Συνελήφθη 34χρονος

• Τα ποσά και η χρηματοδότηση από Ε.Ε για ασυνόδευτα παιδιά – Η δέσμευση της Κύπρου μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης

• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή

• Πήγε να ταξιδέψει με πλαστή ταυτότητα, έσπρωξε Αστυνομικό και προσπάθησε να διαφύγει - Χειροπέδες σε 37χρονη

• Σοφία Βεργκάρα: Δίχνει πώς λικνίζονται οι Λατινοαμερικάνοι για το Thanksgiving - Βίντεο



Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Ενώ η Λευκωσία αναμένει στο ακουστικό για τα επόμενα βήματα στο κυπριακό και για τη σύγκληση της πενταμερούς συνάντησης, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, καταρρίπτει όλα όσα προσπαθεί η Αθήνα να παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα μέσω του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη περί ήρεμων νερών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες περνούν μέσα από το κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top