ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ «αποκάλυψε» το λόγο που πήρε τα απόρρητα έγγραφα σπίτι του

Ο Ντόναλντ Τραμπ «αποκάλυψε» το λόγο που πήρε τα απόρρητα έγγραφα σπίτι του

Ο Ντόναλντ Τραμπ «αποκάλυψε» το λόγο που πήρε στο σπίτι του στη Φλόριντα τα κουτιά με τα απόρρητα έγγραφα του Λευκού Οίκου, για την κατοχή των οποίων συνελήφθη χθες Τρίτη (13.6.2023) και δήλωσε «αναμφίβολα αθώος» στις 37 κατηγορίες που αντιμετωπίζει σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Έχοντας γράψει ιστορία ως ο πρώτος νυν ή πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ο Ντόναλντ Τραμπ θέλησε να αποκαλύψει το λόγο που πήρε στην έπαυλη Μαρ-α-λαγκό στη Φλόριντα τα κουτιά με τα απόρρητα έγγραφα του Λευκού Οίκου: Είχε μέσα τα ρούχα του!

«Πολλοί με ρώτησαν τι τα ήθελα αυτά τα κουτιά», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική ομιλία του σε γκολφ κλαμπ ιδιοκτησίας του στο Μπέντμινστερ του Νιού Τζέρσεϊ. «Η απάντηση είναι ότι, εκτός από το γεγονός ότι είχα κάθε δικαίωμα σύμφωνα με το Νόμο για το Προεδρικό Μητρώο, είχα μέσα προσωπικά μου αντικείμενα, ρούχα, παπούτσια και άλλα», πρόσθεσε.

«Θα μπορούσε να δώσει χάρη στον εαυτό του»
Η νέα σύλληψη του Ντόναλντ Τραμπ άνοιξε και νέο κύκλο πολιτικών αναλύσεων στις ΗΠΑ, αφού ο ίδιος στοχεύει στη δεύτερη εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ το 2024 με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Όμως, πάνω από την προεκλογική του εκστρατεία υπάρχουν τα σύννεφα των δικαστικών περιπετειών του…

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ συνελήφθη και τον περασμένο Απρίλιο για τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν από δικαστήριο της πολιτείας της Νέας Υόρκης για την υπόθεση καταβολής χρημάτων σε πρώην πορνοστάρ προκειμένου να διασφαλίσει τη σιωπή της πριν από τις εκλογές του 2016, όπου δήλωσε και πάλι αθώος.
Οι κατηγορίες από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης σε συνδυασμό με αυτές του Μαϊάμι θα εκδικαστούν πολύ πιο μετά από τις προεδρικές εκλογές του 2024. Άρα, αυτό σημαίνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρείται αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου και μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητος την προεκλογική του εκστρατεία.

Παράλληλα, ο καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο, Τζον Μάιερς, εξήγησε στο CBS ότι «τίποτα στο Σύνταγμα δεν απαγορεύει την ποινική δίωξη του πρώην προέδρου».

Τι θα συμβεί αν εκλεγεί και καταδικαστεί; Ο καθηγητής τόνισε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να δώσει χάρη… στον εαυτό του, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά. «Ο πρόεδρος διατηρεί το δικαίωμα να δώσει χάρη, οπότε θα ήταν ικανός να το κάνει για τον ίδιο του τον εαυτό», δήλωσε ο Τζον Μάιερς στο CBS.

«Υπουργείο Αδικίας»
Η πρώτη στάση του Ντόναλντ Τραμπ μετά το δικαστήριο στο Μαϊάμι ήταν ένα γνωστό κουβανέζικο εστιατόριο στο Μαϊάμι, το “Versailles”. Το εστιατόριο ήταν γεμάτο υποστηρικτές του, έτοιμους να χαιρετίσουν τον Τραμπ. Μάλιστα του τραγούδησαν «χρόνια πολλά», καθώς χθες ο εκατομμυριούχος είχε τα γενέθλιά του και έγινε 77 ετών.

Ο πρώην πρόεδρος βρέθηκε και πάλι στο στοιχείο του, περιτριγυρισμένος από υποστηρικτές του που ήθελαν να του σφίξουν το χέρι και να φωτογραφηθούν μαζί του. «Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή όταν κάνουν αυτά τα πράγματα και βλέπετε πού είναι οι άνθρωποι. Αγαπάμε τους ανθρώπους και βλέπετε πού είναι», δήλωσε όταν ρωτήθηκε πώς πήγε η ακροαματική διαδικασία.

Αφού αναχώρησε από το εστιατόριο, ο Τραμπ έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Τruth Social: «Ευχαριστώ, Μαϊάμι. Ένα τόσο ζεστό καλωσόρισμα σε μια τόσο ΘΛΙΒΕΡΗ ΗΜΕΡΑ για τη Χώρα μας!».

«Σήμερα γίναμε μάρτυρες της πιο κακόβουλης και ειδεχθούς κατάχρησης εξουσίας στην ιστορία της χώρας μας», τόνισε, εκτιμώντας ότι είναι θύμα του «υπουργείου αδικίας», το οποίο είναι «διεφθαρμένο» και έχει εξαγοραστεί από «την άκρα αριστερά», σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος στο Μπέντινστερ.

Ο Τζο Μπάιντεν είναι «διεφθαρμένος», συνέχισε ο Τραμπ, και επιτέθηκε στον «βασικό πολιτικό του αντίπαλο», λέγοντας ότι η σύλληψή του «πρόκειται για εκλογική παρέμβαση».

«Όταν συλλαμβάνεις τον βασικό πολιτικό σου αντίπαλο, δεν είμαστε πια δημοκρατία», κατήγγειλε, «πρόκειται για μια πολιτική δίωξη αντάξια των φασιστικών ή κομμουνιστικών καθεστώτων», υπογράμμισε και προανήγγειλε ότι, εφόσον εκλεγεί, θα διορίσει ειδικό εισαγγελέα για να ερευνήσει τον Μπάιντεν.

Με πληροφορίες από Independent, CBS και Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρώτο σινιάλο από ΕΕ προς Ερντογάν, ενθαρρυμένη η Λευκωσία

Βιώσιμο το δημόσιο χρέος της Κύπρου – Πού αναμένεται να κυμανθεί μέχρι το 2026

Μήπως είσαι δικαιούχος για μειωμένο ρεύμα 20% και δεν το γνωρίζεις; Μάθε όλες τις λεπτομέρειες

Οικιακή βοηθός έκλεβε χρυσαφικά – Την «τσάκωσαν» να τα βγάζει φωτογραφίες και να τα πουλά στο διαδίκτυο

Οδηγοί προσοχή! Κλειστό σήμερα τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Πάφου

Παρέλαβε πακέτο με ναρκωτικά από το εξωτερικό – Χειροπέδες σε 34χρονο

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αντιμέτωπος με την Αστυνομία ο 10χρονος που φέρεται να προκάλεσε τις ζημιές στο σχολείο Λιβαδιών - Ποια η διαδικασία

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

«Ευτύχημα» η φετινή χρονιά - Χωρίς τραυματισμούς από κροτίδες το Πάσχα

Ξεγέλασε 83χρονο για ανάκτηση γης που απώλεσε πριν χρόνια - Χειροπέδες σε 52χρονο - Το ποσό που του απέσπασε

Πυροβολισμοί Ζακάκι: Σύλληψη 62χρονου - Λήφθηκαν τεκμήρια από την Αστυνομία

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο Covid - Ποιος ο λόγος



Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Σε αναμονή βρίσκεται η Λευκωσία για να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ τα αποτελέσματα των επαφών που είχε τις προηγούμενες μέρες σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στην Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top