Καστοριά: Αρκούδες κόβουν βόλτες τα βράδια στις αυλές σπιτιών και ψάχνουν για τροφή - Δείτε βίντεο
14.06.2023 - 12:11
Μια αρκούδα στην προσπάθειά της να βρει τροφή, περνάει κάθε βράδυ έξω από σπίτια σε περιοχές της Καστοριάς, με τους κατοίκους να τη βλέπουν φοβισμένοι. Το άγριο ζώο περπατάει και, όπως λένε ιδιοκτήτες σπιτιών, μπαίνει σε αυλές και κατευθύνεται σε καλλιέργειες.
Σε πολλά και διαφορετικά σημεία της Καστοριάς οι αρκούδες καθημερινά μπαίνουν σε σπίτια, αυλές και καλλιέργειες προκαλώντας φόβο και ζημιές, ενώ οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση.
Το βίντεο του alphafm.gr από τους Αμπελόκηπους στην Καστοριά, όπου μια αρκούδα κάθε βράδυ περνά από τα σπίτια, μπαίνει σε αυλές και καλλιέργειες, είναι χαρακτηριστικό.
Οι πολίτες έχουν απευθυνθεί στην περιφέρεια και το αρμόδιο υπουργείο, ζητώντας την παρέμβασή τους για να αντιμετωπίσουν αυτή την δυσάρεστη κατάσταση.
Νέα δεδομένα δημιουργεί η απόφαση για πρόωρη αποφυλάκιση, μέσω προεδρικής χάρης, του Χαράλαμπου Χρυσάνθου, γνωστού και ως «Χάμπουργκερ», ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 35 ετών για δύο υποθέσεις απόπειρας φόνου σε Λάρνακα και Αγία Νάπα, ενώ είχε προηγουμένως καταδικαστεί και για υπόθεση βιασμού και επίθεσης εναντίον γυναίκας.