ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό: Παραιτήθηκε πριν καλά-καλά αναλάβει Εκτελεστική Διευθύντρια του ΔΗΣΥ η Νατάσα Πηλείδου – Ο λόγος

Αποκλειστικό: Παραιτήθηκε πριν καλά-καλά αναλάβει Εκτελεστική Διευθύντρια του ΔΗΣΥ η Νατάσα Πηλείδου – Ο λόγος

Την απόφασή της να μην αποδεχθεί τελικά τη θέση της Εκτελεστικής Διευθύντριας του ΔΗΣΥ, φαίνεται να ανακοίνωσε στην Πρόεδρο του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου, η τέως Υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η παραίτηση της κας Πηλείδου αποδίδεται σε δύο τινά: είτε στο γεγονός πως διαφωνεί με τη γραμμή της Προέδρου του ΔΗΣΥ, είτε στο γεγονός πως προετοιμάζει το έδαφος για να κατέλθει ως υποψήφια Δήμαρχος Λευκωσίας στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές του 2024.

Πάντως, από πλευράς της τέως Υπουργού Ενέργειας, η μη αποδοχή του διορισμού, αποδίδεται στο γεγονός ότι μετά από μελέτη που έγινε για το πως πρέπει να στηθεί η δομή του κόμματος, στην οποία συμμετείχε εθελοντικά και η κα Πηλείδου, διαφάνηκε ότι δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί νέα θέση στο κόμμα και δη θέση Εκτελεστικού Διευθυντή.

Επίσης, η κα Πηλείδου, γνωστοποιώντας την απόφασή της στην Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, φαίνεται να της εξέφρασε και την ετοιμότητά της για να συνεχίσει να προσφέρει εθελοντικά στην Παράταξη, όπως άλλωστε έπραξε μέχρι και σήμερα.

Σε ό,τι αφορά τις φήμες ότι η παραίτησή της σχετίζεται με το γεγονός πως διαφωνεί με την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, από το περιβάλλον της κας Πηλείδου τονίστηκε στην ιστοσελίδα μας ότι, οι σχέσεις μεταξύ της τέως Υπουργού Ενέργειας και της Προέδρου του ΔΗΣΥ δεν έχουν διασαλευτεί και ότι η μεταξύ τους συνεργασία και σχέση παραμένει άριστη, ενώ σε σχέση με την ενδεχόμενη πρόθεσή της να είναι υποψήφια Δήμαρχος Λευκωσίας, μας ξεκαθαρίστηκε ότι το κόμμα θα καθορίσει το πως θα πορευτεί στις Δημοτικές Εκλογές και σε καμία περίπτωση η κ. Πηλείδου δεν θα ενεργήσει κατά τρόπο που να έρχεται σε σύγκρουση με τον ΔΗΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 2 Μαΐου, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, μετά από συνάντηση που είχε με την κ. Πηλείδου, είχε ανακοινώσει την πρόθεση και εισήγησή της προς το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, για διορισμό της τέως Υπουργού Ενέργειας στη θέση της Εκτελεστικής Διευθύντριας της Παράταξης.

Μάλιστα, η κ. Δημητρίου είχε εκφράσει βεβαιότητα πως, «οι σημαντικές και πολύπλευρες γνώσεις και οι εμπειρίες της θα συμβάλουν καθοριστικά στην επίτευξη των κοινών μας στόχων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρώτο σινιάλο από ΕΕ προς Ερντογάν, ενθαρρυμένη η Λευκωσία

Βιώσιμο το δημόσιο χρέος της Κύπρου – Πού αναμένεται να κυμανθεί μέχρι το 2026

Μήπως είσαι δικαιούχος για μειωμένο ρεύμα 20% και δεν το γνωρίζεις; Μάθε όλες τις λεπτομέρειες

Οικιακή βοηθός έκλεβε χρυσαφικά – Την «τσάκωσαν» να τα βγάζει φωτογραφίες και να τα πουλά στο διαδίκτυο

Οδηγοί προσοχή! Κλειστό σήμερα τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Πάφου

Παρέλαβε πακέτο με ναρκωτικά από το εξωτερικό – Χειροπέδες σε 34χρονο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top