Έρχεται έως το Δεκέμβριο το Διοικητικό Δικαστήριο - Τρέξτε...ζητούνται Δικαστές

Έρχεται έως το Δεκέμβριο το Διοικητικό Δικαστήριο - Τρέξτε...ζητούνται Δικαστές

Στα χέρια του Ανωτάτου Δικαστηρίου βρίσκεται πλέον η σύσταση του Διοικητικού Δικαστηρίου, καθώς ο σχετικός νόμος και η τροποποίηση του Συντάγματος έχουν δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα.

Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το θέμα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου ανάφερε ότι «ως τον Δεκέμβριο αναμένεται ότι το Διοικητικό Δικαστήριο θα λειτουργήσει».

Στο μεταξύ, στην επίσημη ιστοσελίδα του Ανωτάτου έχει αναρτηθεί από τις 31 Ιουλίου ανακοίνωση για την πλήρωση μίας θέσης Προέδρου και τεσσάρων θέσεων Δικαστών Διοικητικού Δικαστηρίου. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην Αρχιπρωτοκολλητή μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει το Διοικητικό Δικαστήριο, η οποία και δημοσιεύθηκε στις 21 Ιουλίου, οι σχετικές διατάξεις του νόμου «τίθενται σε ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσης γνωστοποίησης του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας για τη συγκρότηση του Διοικητικού Δικαστηρίου και την ετοιμότητά του να λειτουργήσει».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για Pegasus-1: «Επιβεβαιώνεται το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου – Προχωρούμε με συνέπεια»

Χριστοδουλίδης για Pegasus-1: «Επιβεβαιώνεται το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου – Προχωρούμε με συνέπεια»

Η νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) στο Pegasus-1 στο Οικόπεδο 10 επιβεβαιώνει το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με στελέχη της ExxonMobil.