ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Ισραήλ ο Υπουργός Ενέργειας - Στην ατζέντα έλευση φυσικού αερίου και υποδομές

Στο Ισραήλ ο Υπουργός Ενέργειας - Στην ατζέντα έλευση φυσικού αερίου και υποδομές

Στο Ισραήλ βρίσκεται από χθες ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, σε μια επίσκεψη που αποσκοπεί στη συζήτηση με τον Ιρσαηλινό ομόλογό του εναλλακτικών για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο για ηλεκτροπαραγωγή και εξαγωγές, την έναρξη διαβουλεύσεων για συμφωνία για τις υποδομές για την σύνδεση των δύο χωρών, καθώς και τη διαφορά που αφορά στα κοιτάσματα «Αφροδίτη» και «Ισάι».

Η επίσκεψη του κ. Παπαναστασίου στην γειτονική χώρα, πραγματοποιείται μετά το εργαστήρι που έγινε στη Λευκωσία στο τέλος Μαΐου για διερεύνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την κατασκευή των υποδομών και την ροή ποσοτήτων που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το έργο της μεταφοράς φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, σήμερα το πρωί ο κ. Παπαναστασίου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογό του Υπουργό Ενέργειας και Υποδομών του Κράτους του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ.

Θα ακολουθήσει συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών, υπό την αιγίδα των κυρίων Παπαναστασίου και Κατζ, κατά την οποία θα συζητηθούν εναλλακτικές λύσεις για μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Κύπρο για ηλεκτροπαραγωγή και για εξαγωγή στις διεθνείς αγορές.

Στην ατζέντα της συνάντησης συμπεριλαμβάνεται, επίσης, η έναρξη διαβούλευσης για συνομολόγηση διακρατικής συμφωνίας για συνεργασία στην προώθηση κατασκευής υποδομών για σύνδεση των δύο χωρών τόσο με αγωγό φυσικού αερίου όσο και με ηλεκτρικό καλώδιο, αναφέρει το Υπουργείο.

Επιπρόσθετα, οι αντιπροσωπείες Κύπρου και Ισραήλ θα συζητήσουν το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων για το ζήτημα των κοιτασμάτων «Αφροδίτη» και «Ισάι».

Ο κ. Παπαναστασίου επιστρέφει στην Κύπρο σήμερα το απόγευμα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top