ΗΠΑ: Χάκερ επιτέθηκαν σε πολλές υπηρεσίες εκμεταλλευόμενοι ελάττωμα ασφαλείας σε λογισμικό

ΗΠΑ: Χάκερ επιτέθηκαν σε πολλές υπηρεσίες εκμεταλλευόμενοι ελάττωμα ασφαλείας σε λογισμικό

Στο στόχαστρο μιας παγκόσμιας εκστρατείας χάκερ μπήκαν πολλές αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες. Οι ίδιοι εκμεταλλεύονται ένα τρωτό σημείο σε ένα ευρέως διαδεδομένο λογισμικό, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών (CISA).

Πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, αφού ανακαλύφθηκε το ελάττωμα ασφαλείας στο λογισμικό μεταφοράς αρχείων MOVEit, ανέφερε ο εκτελεστικός υποδιευθυντής της CISA, Έρικ Γκόλντστιν.

«Εργαζόμαστε για να κατανοήσουμε τις συνέπειες και να διασφαλίσουμε την έγκαιρη αποκατάσταση» τυχόν βλαβών, είπε ακόμη ο ίδιος.

Πάντως, η CISA, το FBI και η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) δεν ανταποκρίθηκαν σε ένα αίτημα για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις παραβιάσεις που διαπιστώθηκαν.

Η διευθύντρια της CISA, Τζεν Ίστερλι, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ότι οι ΗΠΑ δεν αναμένουν κάποιες «σημαντικές επιπτώσεις» από την κυβερνοεπίθεση αυτήν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βγαίνει στην επίθεση ο ΔΗΣΥ - Στο στόχαστρο το ΕΛΑΜ ενόψει βουλευτικών

Βγαίνει στην επίθεση ο ΔΗΣΥ - Στο στόχαστρο το ΕΛΑΜ ενόψει βουλευτικών

Η ομιλία της Αννίτας Δημητρίου με αφορμή τη 49η επέτειο από τη ίδρυση του ΔΗΣΥ για τη στάση του ΕΛΑΜ, με αφορμή το ψήφισμα που κατέθεσε το ΕΛΑΜ στο ευρωκοινοβούλιο, μπορεί να εκφωνήθηκε σε δημόσια εκδήλωση, όμως οι αποδέκτες της δεν ήταν μόνο οι πολιτικοί αντίπαλοι.

BEST OF TOTHEMAONLINE