ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λεμεσός: Συμφέρει τελικά να ενοικιάζεις ή να μένεις σε πολυτελές ξενοδοχείο;

Λεμεσός: Συμφέρει τελικά να ενοικιάζεις ή να μένεις σε πολυτελές ξενοδοχείο;

Είναι σε όλους γνωστό ότι τα ενοίκια στη Λεμεσό έχουν ξεφύγει, ενώ παράλληλα η προσφορά φθηνών διαμερισμάτων προς ενοικίαση είναι περιορισμένη.

Με αφορμή ένα τικ τοκ από μία νεαρή η οποία ισχυριζόταν ότι είναι καλύτερα να ζεις σε τετράστερο ξενοδοχείο παρά να νοικιάζεις στη Λεμεσό, προχωρήσαμε σε σχετική έρευνα.

Επιλέξαμε τον μήνα Νοέμβριο ο οποίος θεωρείται εκτός καλοκαιρινής σεζόν για να πετύχουμε πιο χαμηλές τιμές.

Για ένα άτομο για ολόκληρο τον μήνα Νοέμβριο, στο τριών αστέρων Pefkos City Hotel για το standard single room για ένα άτομο, η τιμή ανέρχεται στις 2.436 ευρώ μαζί με πρόγευμα.

Στο τεσσάρων αστέρων Ajax Hotel, η τιμή για ένα βράδυ στο classic room τον Νοέμβριο ανέρχεται στα 96 ευρώ μαζί με πρόγευμα, άρα για όλο τον μήνα (29 βράδια) αγγίζει τις 2.784 ευρώ.

Παράλληλα, στο πεντάστερο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, με έκπτωση 15% για μεγάλης διάρκειας διαμονή, η τιμή ανά βράδυ μαζί με πρόγευμα ανέρχεται για το Superior Inland View στα 218 ευρώ και συνολικά για τον Νοέμβριο στις 6.324 ευρώ.

Όσον αφορά ενοίκιο διαμερισμάτων πλησίον του κέντρου της πόλης, με έρευνα στη σελίδα bazaraki.com, οι τιμές για ενός υπνοδωματίου σε - καλή κατάσταση - ξεκινούν από 800 ευρώ, αλλά ο αριθμός είναι ελάχιστος. Τα περισσότερα κυμαίνονται από 1.100 ευρώ μέχρι 1.600 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στα περισσότερα ξενοδοχεία περιλαμβάνεται και πλούσιο πρόγευμα, δωρεάν διαδίκτυο, θέα είτε σε θάλασσα, βουνό ή την πόλη, και φυσικά πολυτέλεια και πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες.

Αν θεωρήσουμε ότι, το κόστος για διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου ανέρχεται στα 1.100 ευρώ, το πρόγευμα στα 180 ευρώ (6 ευρώ επί 30 μέρες), το διαδίκτυο στα 25 ευρώ τον μήνα, 20 ευρώ νερό και 100 ευρώ για ηλεκτρισμό, το υποθετικό, συνολικό, κόστος ανέρχεται σε 1,425 ευρώ.

Αν θεωρήσουμε ότι, κάποιες πολυκατοικίες/διαμερίσματα θα έχουν θέα, ακόμη και σήμερα, συμφέρει να νοικιάζεις διαμέρισμα παρά να μένεις σε πολυτελές ξενοδοχείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top