ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζουν οι έρευνες για ισχυρισμό για βιασμό εναντίον του Ασάνζ

Συνεχίζουν οι έρευνες για ισχυρισμό για βιασμό εναντίον του Ασάνζ

Οι εισαγγελικές Αρχές της Σουηδίας ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι θα συνεχίσουν τις έρευνές τους σε σχέση με ισχυρισμό το 2010 για βιασμό εναντίον του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ αλλά θα σταματήσουν τις έρευνες για τρεις άλλους ισχυρισμούς που είχαν γίνει εναντίον του λόγω της λήξης του χρονικού περιθωρίου που υπάρχει για να κατηγορηθεί ως ύποπτος.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο κ. Ασάνζ αρνείται τις κατηγορίες και έχει βρει καταφύγιο στην Πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο από τον Ιούνιο του 2012 για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία. Το Εκουαδόρ έχει παράσχει άσυλο στον κ. Ασάνζ.

Τρεις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης και παράνομου εξαναγκασμού αποσύρθηκαν λόγω της προθεσμίας πέντε χρόνων που υπάρχει, η οποία λήγει την Πέμπτη και την προσεχή Τρίτη.

Μια άλλη έρευνα ισχυρισμού για βιασμό έχει χρονικό περιθώριο ακόμη πέντε χρόνια.

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ, θεληματικά, έχει διαφύγει της δίωξης ζητώντας καταφύγιο στην Πρεσβεία του Εκουαδόρ», ανέφερε η Διευθύντρια της Εισαγγελικής Αρχής Μαριάν Νι σε ανακοίνωσή της.

«Καθώς η πρόνοια περί παραγραφής έχει λήξει για κάποια από τα ποινικά αδικήματα, είμαι αναγκασμένη να σταματήσω την έρευνα σε σχέση με αυτά τα εγκλήματα», πρόσθεσε.

Ο κ. Ασάνζ έχει εκφράσει φόβους ότι αν η Βρετανία τον εκδώσει στη Σουηδία, μετέπειτα θα εκδοθεί στις ΗΠΑ όπου μπορεί να κατηγορηθεί για μια από τις μεγαλύτερες διαρροές πληροφοριών στην ιστορία της χώρας αφού δημοσιοποίησε στρατιωτικά και διπλωματικά έγγραφα των ΗΠΑ πριν από πέντε χρόνια.

«Είμαι ιδιαίτερα απογοητευμένος. Δεν χρειαζόταν τίποτα από όλα αυτά. Είμαι αθώος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο κ. Ασάνζ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί απείλησε την Κύπρο η Χεζμπολάχ; - Το οπλοστάσιο, η πολεμική εμπειρία και το ενδεχόμενο «χτυπήματος»

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Καταγγελίες από πολίτες για «αδικαιολόγητες» επιπλέον χρεώσεις λόγω συμμετοχής στο Σχέδιο

Πήγε για κολύμπι το βράδυ και του βγήκε…«ξινό» - Εντόπισε πιστόλι στο βυθό της θάλασσας

Καλοκαιρινές διακοπές: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Οι φετινοί δημοφιλέστεροι προορισμοί, ο λόγος επιλογής και οι τιμές

Πήγαν να τους συλλάβουν, έσπρωξαν τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή - Χειροπέδες σε δύο ανήλικους για κλοπή τσάντας

Άνοιξε το πολυαναμενόμενο Goody’s Burger House στη Λευκωσία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες



Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Ξεκάθαρη ήταν η στήριξη της ΕΕ προς τη Λευκωσία, μετά τις απειλές του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, που ανέφερε ότι η Κύπρος θα «γίνει μέρος του πολέμου» αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιό της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top