ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πράσινο φως» από Υπουργικό – Αύξηση στην επιδότηση για εξωσωματική γονιμοποίηση – Ποιο το νέο ποσό  

«Πράσινο φως» από Υπουργικό – Αύξηση στην επιδότηση για εξωσωματική γονιμοποίηση – Ποιο το νέο ποσό   

Πρόταση για αύξηση της επιδότησης για την εξωσωματική γονιμοποίηση, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, το Υπουργικό ενέκρινε αύξηση της επιδότησης στις 3,5 χιλιάδες ευρώ σε σχέση με τις 2,5 χιλιάδες που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Η πρόταση εντάσσεται στο σχέδιο των προσπαθειών καταπολέμησης της υπογεννητικότητας στην Κύπρο, ενώ αυτό θεωρήθηκε αναγκαίο για την ενίσχυση της αύξησης του πληθυσμού της χώρας μας.

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, το ζητούμενο είναι το ποσοστό υπογονιμότητας να αυξηθεί από το 1,32% στο 2,2%, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Κυβέρνηση, το 54% των γυναικών στην Κύπρο αποκτούν το πρώτο τους παιδί μετά την ηλικία των 30, κάτι το οποίο συμβάλλει στη μείωση της γονιμότητας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top