ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Δικαιοσύνης: «Προτεραιότητα η καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων»

Υπ. Δικαιοσύνης: «Προτεραιότητα η καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων»

Αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης η πρόληψη και η καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων, λέει η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννα Κουκκίδη Προκοπίου, σχολιάζοντας την έκθεση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για την περίοδο Απριλίου 2022 - Μαρτίου 2023, η οποία αξιολόγησε θετικά την Κύπρο, διατηρώντας την στην πρώτη κατηγορία (Tier 1).

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, στην έκθεση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών σημειώνονται, μεταξύ άλλων, ως θετικές εξελίξεις, η αναγνώριση περισσότερων θυμάτων, η επιβολή αυστηρότερων ποινών, το πρόγραμμα βοήθειας στα θύματα, η διεξαγωγή προληπτικών διερευνήσεων από το Γραφείο Καταπολέμησης της Εμπορίας Προσώπων, η συνεχής και τακτική εκπαίδευση των αρμόδιων Λειτουργών και η λειτουργία τετραψήφιας γραμμής και ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία πολίτες μπορούν ανώνυμα να παρέχουν ή να λαμβάνουν πληροφορίες που σχετίζονται με εμπορία προσώπων.

Τονίζεται ότι η εμπορία προσώπων αποτελεί μια από τις σοβαρότερες και πολυπλοκότερες μορφές διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος που πλήττει κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη Προκοπίου, τονίζει πως η «πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων, αλλά και η στήριξη των θυμάτων, αποτελούν προτεραιότητα της παρούσας Κυβέρνησης. Το Γραφείο Καταπολέμησης της Εμπορίας Προσώπων και όλες οι συναρμόδιες Υπηρεσίες θα συνεχίσουν να αξιολογούν κάθε πληροφορία ή ένδειξη και θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για εντοπισμό των θυμάτων και δραστών και την προσαγωγή των δραστών ενώπιον της δικαιοσύνης».

Ταυτόχρονα η κυρία Προκοπίου αναφέρει πως η νέα έκθεση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών και ιδιαίτερα οι συστάσεις της θα μελετηθούν σοβαρά και θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την υλοποίησή τους, όπου κρίνεται αναγκαίο.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως μεταφέρει επίσης τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες της Κυβέρνησης στους Λειτουργούς που συμμετέχουν στον αγώνα κατά της εμπορίας προσώπων, αλλά και στις ΜΚΟ και σε κάθε πολίτη, που συμβάλλει στις προσπάθειες της Κυβέρνησης.

Καλεί δε, όλους τους πολίτες, οι οποίοι έχουν υποψίες ή πληροφορίες ότι διαπράττεται το αδίκημα της εμπορίας προσώπων, να ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία, ανώνυμα, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1497 ή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ώστε το αρμόδιο Γραφείο να προβαίνει σε διερεύνηση, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top