ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα προβλήματα και οι στρεβλώσεις για το ΓεΣΥ θα συζητηθούν σε σύσκεψη στο Προεδρικό την Παρασκευή

Τα προβλήματα και οι στρεβλώσεις για το ΓεΣΥ θα συζητηθούν σε σύσκεψη στο Προεδρικό την Παρασκευή

Στρεβλώσεις και προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ) θα τεθούν επί τάπητος την Παρασκευή σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ερωτηθείσα για τη σύσκεψη μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η Υπουργός Υγείας είπε πως θα δοθεί ένα πλάνο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη βελτίωση του ΓεΣΥ όσον αφορά τα θέματα του ΟΑΥ, καθώς και τα θέματα του ΟΚΥπΥ, σημειώνοντας πως υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να προωθηθούν για τη βελτίωση, τον εκσυγχρονισμό και τη βιωσιμότητα των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Όπως είπε «αυτή η σύσκεψη είχε προγραμματιστεί πριν λίγες εβδομάδες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και σε αυτήν θα συμμετέχουν το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών, ο ΟΑΥ και ο ΟΚΥπΥ.

Πρόσθεσε πως «στη συνάντηση αυτή θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για σοβαρά θέματα που αφορούν την εφαρμογή του ΓεΣΥ, τις στρεβλώσεις, τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στην τετραετία» εφαρμογής του.

Ακόμη είπε πως «θεωρούμε ότι έγινε και μια σοβαρή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του ΟΑΥ αλλά και του ΟΚΥπΥ», προσθέτοντας πως «με την ουσιαστική συμβολή μας θα δοθεί ένα σχέδιο πλάνου προς τον Πρόεδρο για τη βελτίωση του ΓεΣΥ όσον αφορά τα θέματα του ΟΑΥ, καθώς και τα θέματα του ΟΚΥπΥ».

Ερωτηθείσα για τις εισηγήσεις που θα γίνουν, ανέφερε πως «αφορούν θέματα νομοσχεδίων, αφορούν θέματα διαδικασιών, αφορούν θέματα αποφάσεων και άλλα που άπτονται αποφάσεων και πράξεων από πλευράς του ΟΑΥ αλλά και του ΟΚΥπΥ».

Πρόσθεσε πως «υπάρχουν ακόμα διαδικασίες που πρέπει να προωθηθούν για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό και τη βιωσιμότητα των δημόσιών μας νοσηλευτηρίων».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Εμφανίζεται» ξανά ο καιρός του καλοκαιριού και φέρνει 40άρια - Δείτε ζωντανά την εξέλιξή του

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visasΨάχνουν για τα λάθη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ - Στο πολιτικό γραφείο η ΔΗΠΑ

Ψάχνουν για τα λάθη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ - Στο πολιτικό γραφείο η ΔΗΠΑ

Το πολύ κακό αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου αποτιμούν τα κόμματα του κέντρου, τα οποία προσπαθούν να αντιληφθούν τι πήγε λάθος, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες φαίνεται να έχουν στείλει σαφή μηνύματα με τη ψήφο τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top