Αντιδρά η Κίνα στη δήλωση Μπάιντεν ότι ο Τζινπίνγκ είναι δικτάτορας και μιλά για παραβίαση της πολιτικής της αξιοπρέπειας

Αντιδρά η Κίνα στη δήλωση Μπάιντεν ότι ο Τζινπίνγκ είναι δικτάτορας και μιλά για παραβίαση της πολιτικής της αξιοπρέπειας

O χαρακτηρισμός του Σι Τζινπίνγκ «δικτάτορα» από τον Τζο Μπάιντεν αποτελεί «σοβαρή» παραβίαση της πολιτικής αξιοπρέπειας της Κίνας και ισοδυναμεί με δημόσια πολιτική πρόκληση, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Η Κίνα εξέφρασε την σφοδρή της δυσαρέσκεια, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Μάο Νινγκ κατά την διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων. «Η παρατήρηση αυτή της αμερικανικής πλευράς είναι πραγματικά παράλογη, πολύ ανεύθυνη και δεν απηχεί την πραγματικότητα», είπε η εκπρόσωπος.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε το σχόλιο αυτό κατά την διάρκεια δεξίωσης στην Καλιφόρνια, μία ημέρα αφού ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Πεκίνο, όπου συναντήθηκε με τον Σι, σε μία προσπάθεια άμβλυνσης των εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κύκλωμα βαρυποινίτη: Τα ναρκωτικά, η προστασία και η προέλευση του πίνακα - Το... χαρτί της υπεράσπισης και η ανανέωση κράτησης

Κύκλωμα βαρυποινίτη: Τα ναρκωτικά, η προστασία και η προέλευση του πίνακα - Το... χαρτί της υπεράσπισης και η ανανέωση κράτησης

Παράταση έξι ημερών στην κράτηση τριών υπόπτων για διερευνώμενη υπόθεση δράσης κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών αποφάσισε το Σάββατο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ύστερα από την ολοκλήρωση πολύωρης διαδικασίας που είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE