Ρώσος επιχειρηματίας με εταιρία στοιχημάτων στην Κύπρο πέθανε σε εξέταση ρουτίνας

Ρώσος επιχειρηματίας με εταιρία στοιχημάτων στην Κύπρο πέθανε σε εξέταση ρουτίνας

Σε ηλικία 42 χρονών πέθανε ο Ρώσος επιχειρηματίας Sergey Karshkov, ιδιοκτήτης της γνωστής εταιρίας στοιχημάτων 1xBet, μετά από ιατρικό ατύχημα στην Ελβετία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Newsweek», την είδηση θανάτου του γνωστοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, o Ρώσος παραγωγός κινουμένων σχεδίων, Pavel Muntyan.

Όπως ανέφερε, «δεν μπορώ να το πιστέψω... Απλά δεν μπορεί να συμβαίνει! Ο Sergey ήταν ένας από τους πιο αθλητικούς και υγιείς ανθρώπους που ήξερα! Σαν ταύρος!», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Muntyan, ο Karshkov πέθανε σε ελβετική κλινική μετά από ιατρική εξέταση. Το υγρό της μαγνητικής τομογραφίας φέρεται να του προκάλεσε αλλεργική αντίδραση, μετά την οποία έπεσε σε κώμα και πέθανε.

Ποιός ήταν ο Sergey Karshkov

Ο Karshkov, είναι ιδρυτής της εταιρίας στοιχημάτων «1xBet», με έδρα την Κύπρο. Γεννήθηκε στην περιοχή Κίεβο της Ουκρανίας το 1980 και αργότερα μετακόμισε στη Ρωσία, όπου ήταν επικεφαλής του Τμήματος Καταπολέμησης του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο στο περιφερειακό τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας.

Η Ρωσική ερευνητική επιτροπή το είχε βάλει σε λίστα καταζητούμενων το 2020, για την παράνομη οργάνωση και διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών, ανέφερε το ανεξάρτητο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν ότι Karshkov και ο συνεργάτης του Roman Semikhoin, ίδρυσαν την 1xBet ωστόσο, κατηγορήθηκε από την ερευνητική επιτροπή της Ρωσίας για παράνομη δραστηριότητα, χωρίς άδεια και για ξέπλυμα χρήματος μέσω της δομής.

Το 2016, μετακόμισαν στην Κύπρο και η ερευνητική επιτροπή τους συνέλαβε και τους έβαλε σε διεθνή λίστα καταζητούμενων.

ΠΗΓΗ: Newsweek

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE