Να και κάτι αισιόδοξο! Θετικός ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το 2ο τρίμηνο

Να και κάτι αισιόδοξο! Θετικός ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το 2ο τρίμηνο

Θετικός κατά 1,2% σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο υπολογίζεται ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση (Flash Estimate) της Στατιστικής Υπηρεσίας, την Παρασκευή.

Μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο 0.9%.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρουσίασαν οι τομείς της Μεταποίησης, του Εμπορίου, των Ξενοδοχείων και Εστιατορίων, των Μεταφορών, των Επικοινωνιών, οι Επαγγελματικές, Επιστημονικές και Τεχνικές δραστηριότητες, οι Διοικητικές και Υποστηρικτικές δραστηριότητες καθώς επίσης και οι Ενδιάμεσοι Χρηματοπιστωτικοί Οργανισμοί.

Αντίθετα, αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρουσίασε ο τομέας των Κατασκευών, της Παροχής Ηλεκτρικού ρεύματος, οι Τέχνες, Διασκέδαση και Άλλες Δραστηριότητες Παροχής Υπηρεσιών καθώς και οι Δραστηριότητες των Νοικοκυριών ως Εργοδοτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νεκρή Ζώνη: Αναμονή για επίσκεψη Λακρουά στην Κύπρο – Βλέπει Χριστοδουλίδη για UNFICYP και αυξανόμενη ένταση

Νεκρή Ζώνη: Αναμονή για επίσκεψη Λακρουά στην Κύπρο – Βλέπει Χριστοδουλίδη για UNFICYP και αυξανόμενη ένταση

Συνάντηση με ιδιαίτερη σημασία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα δεχθεί τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζαν-Πιερ Λακρουά, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE