Να και κάτι αισιόδοξο! Θετικός ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το 2ο τρίμηνο

Να και κάτι αισιόδοξο! Θετικός ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το 2ο τρίμηνο

Θετικός κατά 1,2% σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο υπολογίζεται ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση (Flash Estimate) της Στατιστικής Υπηρεσίας, την Παρασκευή.

Μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο 0.9%.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρουσίασαν οι τομείς της Μεταποίησης, του Εμπορίου, των Ξενοδοχείων και Εστιατορίων, των Μεταφορών, των Επικοινωνιών, οι Επαγγελματικές, Επιστημονικές και Τεχνικές δραστηριότητες, οι Διοικητικές και Υποστηρικτικές δραστηριότητες καθώς επίσης και οι Ενδιάμεσοι Χρηματοπιστωτικοί Οργανισμοί.

Αντίθετα, αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρουσίασε ο τομέας των Κατασκευών, της Παροχής Ηλεκτρικού ρεύματος, οι Τέχνες, Διασκέδαση και Άλλες Δραστηριότητες Παροχής Υπηρεσιών καθώς και οι Δραστηριότητες των Νοικοκυριών ως Εργοδοτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE