ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Τα λεφτά των άλλων

Τα λεφτά των άλλων

Μπορεί οι πρώτες εκατό μέρες της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη να ανήκουν στην Ιστορία μαζί και η άτυπη περίοδος χάριτος που ισχύει στη διάρκειά τους, όμως απ’ ότι φαίνεται κάποιοι Υπουργοί θέλουν ακόμα πολλή δουλειά σε ότι αφορά την επικοινωνία.

Για την ακρίβεια πρέπει να ξεπεράσουν το προεκλογικό σύνδρομο και να εστιάσουν περισσότερο στην παραγωγή έργου και λιγότερο στην εικόνα τους - δεν βρίσκονται εκεί για να αυξήσουν τους followers ή να κάνουν δημόσιες σχέσεις αλλά να χαράξουν πολιτική, να παράγουν έργο και τέλος πάντων να φανούν χρήσιμοι στον κόσμο που εμμέσως τους ανέδειξε.

Πάρτε για παράδειγμα την Υπουργό Υγείας Πόπη Κανάρη η οποία παραβρέθηκε στην “απλή τελετή” (sic) παραλαβής των υπερσύγχρονων ψηφιακών μαστογράφων που προσέφερε ο ΟΠΑΠ Κύπρου στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας για αναβάθμιση των πέντε Μαστογραφικών Κέντρων του νησιού, και αντί να ντραπεί και λίγο που δεν φρόντισε το Υπουργείο της να έχει ήδη εφοδιάσει τα Κέντρα με τα εν λόγω μηχανήματα (ή έστω να δείξει ότι ντρέπεται για λογαριασμό των προκατόχων της) και ανατέθηκε και πάλι στην ιδιωτική πρωτοβουλία να κάνει τη δουλειά του κράτους, πόζαρε υπερήφανη δίπλα από τους ευεργέτες ενώ στην ομιλία της χαρακτήρισε τα Μαστογραφικά Κέντρα «σύμβολο ελπίδας, υπόσχεσης καλύτερης υγείας και απόδειξη της ακατάπαυστης επιδίωξής μας για ιατρική αριστεία». Της... δικής τους επιδίωξης; Με τα λεφτά και τη φιλανθρωπία των άλλων; Να μην παρεξηγηθώ, η πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ αξιέπαινη, ωφέλιμη και μακάρι να βρει πολλούς μιμητές. Αλλά ως πότε το κράτος θα βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία για να ξεπλένει τη δική του ανικανότητα να προσφέρει στους πολίτες του;

Κι άντε, θεωρούμε πλέον δεδομένη και αναπόφευκτη την υποκατάσταση του κράτους από τους ιδιώτες, είναι ανάγκη να μας το τρίβουν στη μούρη με φιέστες και καπελώματα προσφορών με τις οποίες δεν έχουν την παραμικρή σχέση;  Τουλάχιστον η Δρ. Κανάρη είχε την ευγένεια και αυτογνωσία να πει πως “τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την τεράστια υποστήριξη και γενναιοδωρία του ΟΠΑΠ Κύπρου που όχι μόνο χρηματοδότησε το συγκεκριμένο πρωτοποριακό σύστημα μαστογραφίας αλλά και άλλα τέσσερα παρόμοια συστήματα σε όλο το νησί”. Ευτυχώς δηλαδή, γιατί φαντάζομαι πως το να περιμένει κανείς άλματα στον χώρο της υγείας από ένα Υπουργείο με την ονομασία “Υγείας” είναι παρατραβηγμένο, σωστά;

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top