Συμφωνία στο Eurogroup και 86 δισ. στην Ελλάδα

Συμφωνία στο Eurogroup και 86 δισ. στην Ελλάδα

Με συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Eurogroup. Οι Υπουργοί Οικονομικών κατέληξαν στο πρόγραμμα αξίας 86 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως δήλωσε σε διάσκεψη Τύπου ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε οτι σε πολιτικό επίπεδο επικράτησε στη συνεδρία μια  πολύ εποικοδομητική ατμόσφαιρα, αν και υπήρξαν διαφορές.

Καλωσόρισε τη συμφωνία θεσμών-Ελλάδας, αναφέρθηκε σε νομοθετικά βήματα που βοήθησαν στην επανοικοδόμηση εμπιστοσύνης, ενώ καλωσορίζουμε, επίσης, όλα τα μέτρα πολιτικής που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο.

Σε ό,τι αφορά τράπεζες είπε ότι θα υπάρξει ένα stress-test και θα ακολουθήσει ανακεφαλαιοποίηση.

Εκανε ειδική αναφορά στις ιδιωτικοποιήσεις και είπε ότι είναι κρίσιμο θέμα η βιωσιμότητα του χρέους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Καταδικαστέα και απαράδεκτη η παρουσία Βρετανού βουλευτή στα κατεχόμενα»

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Καταδικαστέα και απαράδεκτη η παρουσία Βρετανού βουλευτή στα κατεχόμενα»

«Καταδικαστέα και απαράδεκτη», χαρακτήρισε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, την επίσκεψη του Βρετανού Βουλευτή Αφζάλ Καν στα κατεχόμενα και την φωτογράφισή του με τον κατοχικό ηγέτη στην παρουσία συμβόλων του ψευδοκράτους.