ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ ΚΕΒΕ στο Καζακστάν

Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ ΚΕΒΕ στο Καζακστάν

Με στόχο την ευρύτερη προώθηση των σχέσεων μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων Κύπρου και Καζακστάν, το ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου-Καζακστάν, διοργάνωσαν Επιχειρηματική Αποστολή, Φόρουμ και δεξίωση δικτύωσης στο Αλμάτι από τις 21 μέχρι τις 23 Ιουνίου.

Το Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου προσφώνησε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Κώστας Κουμής, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε την ελκυστικότητα της Κύπρου ως τουριστικός προορισμός και τόνισε την αναγκαιότητα και τις προοπτικές που υπάρχουν με την δημιουργία απευθείας πτήσεων μεταξύ Κύπρου-Καζακστάν. Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός σχετικά με τα επενδυτικά ταμεία, αλλά επίσης και ως περιφερειακή και διεθνής βάση για επιχειρήσεις. Επιπρόσθετα αναλύθηκε εις βάθος η υπογραμμένη σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Καζακστάν.

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και τα στρατηγικά πλεονεκτήματα των δύο χωρών και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις των συμμετεχόντων κυπριακών εταιρειών

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Καζακστάν, κ. Κώστας Μαρκίδης, ανέφερε ότι ο χρόνος είναι πλέον ιδανικός για να εντατικοποιηθούν εκ νέου οι προσπάθειές για την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Καζακστάν, μετά και την σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας.

Μετά το πέρας του Επιχειρηματικού Φόρουμ, πραγματοποιήθηκε δεξίωση δικτύωσης όπου οι κύπριοι επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους Καζακστανούς ομόλογους τους.

Η εν λόγω Επιχειρηματική Αποστολή εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλει το ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, καθώς και τις κατά τόπους Πρεσβείες και Εμπορικά Κέντρα της Δημοκρατίας, με απώτερο στόχο την προώθηση της Κύπρου και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού.

Στην Αποστολή συμμετείχαν 10 Κυπριακές επιχειρήσεις, και 60 Καζακστανές, κυρίως από τους τομείς των επαγγελματικών υπηρεσιών, των επενδυτικών ταμείων, των κτηματομεσιτικών και του fintech.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γράφουν και σβήνουν στις Βρυξέλλες, παρασκήνιο για Κυπριακό

Με βυτιοφόρα «μπλοκάρουν» οδόφραγμα Αγίου Δομετίου και Προεδρικό οι πρατηριούχοι – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν και πότε

Είσαι πρόσφυγας και χρειάζεται επιδιόρθωση η κατοικία σου; Δικαιούσαι να λάβεις βοήθεια από το κράτος – Οι προϋποθέσεις και τα ποσά

Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό: Ήρθαν σε αντιπαράθεση και τους μαχαίρωσε – Σε κρίσιμη η κατάσταση 19χρονος

Τουρίστρια εντοπίστηκε νεκρή σε πισίνα στην Πάφο – Την βρήκε ο σύζυγός της

Σοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα - Διασωληνωμένη στο ΓΝ Λευκωσίας η 22χρονη οδηγός

Έκρηξη τα ξημερώματα στη Λεμεσό - Έβαλαν βόμβα σε αυτοκίνητο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top