ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλαλούμ με το name and shame όσων εμπορεύονται καύσιμα από τα κατεχόμενα – Άλλα λέει ο Υπ. Ενέργειας και άλλα ο Υπ. Οικονομικών

Αλαλούμ με το name and shame όσων εμπορεύονται καύσιμα από τα κατεχόμενα – Άλλα λέει ο Υπ. Ενέργειας και άλλα ο Υπ. Οικονομικών

Αλαλούμ σχετικά με τη δημοσιοποίηση στοιχείων όσων εμπορεύονται καύσιμα από τα κατεχόμενα, προκύπτει μέσα από τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, Μάκη Κεραυνού, και του Υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Παπαναστασίου.

Ειδικότερα, σε σημερινές του δηλώσεις ο Υπουργός Οικονομικών «άδειασε» τον Υπουργό Ενέργειας, ο οποίος χθες (26/6) δήλωσε πως θα δημοσιοποιούνται τα ονόματα όσων εμπορεύονται καύσιμα από τα κατεχόμενα ώστε να τα μεταπωλήσουν στις ελεύθερες περιοχές.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ κι ερωτηθείς για τις συζητήσεις που είχε με τους πρατηριούχους, που διαμαρτύρονται για την απώλεια εσόδων λόγω των κατεχομένων, ο ΥΠΟΙΚ είπε είχε συνάντηση με τον Σύνδεσμο Πρατηριούχων, συνάντηση που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα.

Είπε ότι, ενημέρωσε το Σύνδεσμο ότι το ΥΠΟΙΚ θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων που αφορούν κυρίως αυξημένους ελέγχους μέσω του Τμήματος Τελωνείων.

Όπως είπε, το Τμήμα θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους στα σημεία διέλευσης και όπου εντοπίζονται παράνομες μεταφορές καυσίμων από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές θα υπόκεινται οι παραβάτες σε αυστηρά πρόστιμα.

Σημείωσε ότι, τα περιστατικά κατασχέσεων από τώρα και στο εξής θα δημοσιοποιούνται προς γνώση και συμμόρφωση για να αποφεύγονται τέτοιου είδους παρανομίες, προσθέτοντας ότι ένα τρίτο μέτρο είναι η αποστολή προειδοποιητικών επιστολών προς Συνδέσμους με επαγγελματίες οδηγούς ενημερώνοντας τους για την εντατικοποίηση των ελέγχων και την επιβολή αυστηρών προστίμων, ενώ θα εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησης τεχνολογίας ώστε οι έλεγχοι να γίνονται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί, χωρίς να παραβιάζονται ο κανονισμός που διέπει το εμπόριο για την πράσινη γραμμή και οι κανονισμοί του δικοινοτικού εμπορίου.

Πάντως, ο κ. Κεραυνός εξήγησε ότι θα δημοσιεύονται τα περιστατικά, και όχι τα ονόματα των όσων παραβιάζουν τη νομοθεσία «για να γνωρίζει και ο κόσμος ότι γίνονται έλεγχοι και μάλιστα αυστηροί και εντοπίζονται αρκετές περιπτώσεις ούτως ώστε να μειώσουμε τη διάθεση κάποιων να προβαίνουν σε πράξεις αντιδεοντολογικές για να μην χρησιμοποιήσω άλλη πρόταση».

Ερωτηθείς σχετικά, ΥΠΟΙΚ αναγνώρισε πως δεν απαγορεύεται σε έναν ιδιώτη να γεμίσει το ρεζερβουάρ του αλλά απαγορεύεται η εμπορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γράφουν και σβήνουν στις Βρυξέλλες, παρασκήνιο για Κυπριακό

Με βυτιοφόρα «μπλοκάρουν» οδόφραγμα Αγίου Δομετίου και Προεδρικό οι πρατηριούχοι – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν και πότε

Είσαι πρόσφυγας και χρειάζεται επιδιόρθωση η κατοικία σου; Δικαιούσαι να λάβεις βοήθεια από το κράτος – Οι προϋποθέσεις και τα ποσά

Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό: Ήρθαν σε αντιπαράθεση και τους μαχαίρωσε – Σε κρίσιμη η κατάσταση 19χρονος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top