Σύσταση Υφυπουργείου Περιβάλλοντος προανήγγειλε ο ΠτΔ - «Στόχος να πετύχουμε την πράσινη μετάβαση»

Σύσταση Υφυπουργείου Περιβάλλοντος προανήγγειλε ο ΠτΔ - «Στόχος να πετύχουμε την πράσινη μετάβαση»

Στη σύσταση του Υφυπουργείου Περιβάλλοντος αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, και ερωτηθείς για το θέμα των περιβαλλοντικών ελέγχων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «στο πρόγραμμα μου υπάρχει πρόνοια για σύσταση Υφυπουργείου Περιβάλλοντος. Είναι ένα από τα τρία Υφυπουργεία που προβλέπονται στο προεκλογικό μου πρόγραμμα μαζί με το Υφυπουργείο Μετανάστευσης που ήδη προχωρούμε, και το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα αμέσως. Ο λόγος που χρειάζεται το Υφυπουργείο Περιβάλλοντος είναι αυτή η οριζόντια διάσταση που έχει, για παράδειγμα, μιλάμε για το ταμείο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, ένας από τους βασικούς στόχους είναι πώς να πετύχουμε την πράσινη μετάβαση».

Πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό αποτελεί «προτεραιότητα «όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ» και σημείωσε ότι «ο στόχος είναι η σύσταση του Υφυπουργείου το οποίο έχει οριζόντια διάσταση, όλα τα Υπουργεία ασχολούνται με αυτό το θέμα, ακόμα και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Όταν ήμουν Υπουργός Εξωτερικών, υπήρχε το θέμα της πράσινης διπλωματίας, άρα, είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες μας, κάτι για το οποίο πρέπει να κινηθούμε προληπτικά πριν να είναι αργά» είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Βόμβα» από Α. Δημητρίου – «Καταγγελία για στενή συνεργάτη της Υπ. Υγείας, που φέρεται να εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα»

Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό: Ήρθαν σε αντιπαράθεση και τους μαχαίρωσε – Σε κρίσιμη η κατάσταση 19χρονος

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE