Ελεύθερη να μετακινείται μέσα στη Ζώνη Σένγκεν η Εύα Καϊλή

Ελεύθερη να μετακινείται μέσα στη Ζώνη Σένγκεν η Εύα Καϊλή

Το Εφετείο των Βρυξελλών αποφάσισε την Τρίτη ότι η Εύα Καϊλή θα μπορεί να κινείται όπου θέλει μέσα στη Ζώνη Σένγκεν χωρίς να ζητήσει την άδεια των βελγικών αρχών, ανακοίνψσαν οι δικηγόροι της, Σβεν Μαρί, Κριστόφ Μαρσάν και Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επιστρέψει και στην Ελλάδα, αν το επιθυμεί.

Στις 25 Μαΐου οι βελγικές Αρχές είχαν αποφασίσει ότι η Ελληνίδα πολιτικός μπορεί να βγάλει και το ηλεκτρονικό βραχιολάκι επιτήρησης, αλλά με περιοριστικούς όρους.

Η ευρωβουλευτής εκλήθη να επιστρέψει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική επιτήρηση και να επιτρέψει την πρόσβαση στο σπίτι της σε μέλος του εθνικού κέντρου ηλεκτρονικής επιτήρησης για να απομακρύνει τον εν λόγω εξοπλισμό.

Επίσης, καλούνταν να διαμένει στην κατοικία της και να μην αλλάζει χώρο διαμονής χωρίς προηγουμένως να ειδοποιεί τον ανακριτή καθώς και να μην εγκαταλείπει τη βελγική χωρίς προηγούμενη γραπτή άδειά του.

Χθες Δευτέρα (26/6) η ιταλική εφημερίδα La Repubblica είχε αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι η Εύα Καϊλή εθέαθη στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μαζί με τη δύο ετών κόρη της.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος κατέθεσε αίτημα η Εύα Καϊλή να συμμετέχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αυτό έγινε δεκτό.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Βόμβα» από Α. Δημητρίου – «Καταγγελία για στενή συνεργάτη της Υπ. Υγείας, που φέρεται να εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE