ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ χωρίς σφυρί «με το βλέμμα στο μέλλον», παρουσία Μαυρογιάννη

ΑΚΕΛ χωρίς σφυρί «με το βλέμμα στο μέλλον», παρουσία Μαυρογιάννη

Την πρώτη συγκέντρωση-κάλεσμα στους πολίτες για τη συγκρότηση μιας πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας με προοδευτικό πρόσημο διοργανώνει το ΑΚΕΛ, απόψε Τετάρτη 28/6 στο Δημαρχείο Λευκωσίας. Ομιλητής θα είναι ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος θα απευθύνει πρόσκληση προς τους πολίτες που ασπάζονται ένα προοδευτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης, να ενώσουν δυνάμεις.

Πυρήνας της όλης πρωτοβουλίας είναι η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που εργάστηκε για την υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, και ειδικά των ανθρώπων από άλλους χώρους, πέραν του ΑΚΕΛ, που συσπειρώθηκαν γύρω από τον υποψήφιο που υποστήριξε το κόμμα της Αριστεράς. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αναμένεται ότι θα απευθύνει χαιρετισμό στην αποψινή εκδήλωση, η οποία θα τιτλοφορείται «με το βλέμμα στο μέλλον» και θα διεξαχθεί με βάση το μοντέλο των προεκλογικών δραστηριοτήτων, δηλαδή δεν θα έχει έντονο κομματικό χαρακτήρα, ούτε και τα σύμβολα του ΑΚΕΛ.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό για άνοιγμα του κόμματος προς την κοινωνία με στόχο τη διεύρυνση της επιρροής του, αλλά και της εκλογικής του δύναμης. Ο οδικός χάρτης που χάραξε το ΑΚΕΛ περιλαμβάνει το καταστατικό συνέδριο που θα συγκληθεί μετά το καλοκαίρι, για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό και η φωνή και η δράση του να φθάνουν πιο άμεσα στους πολίτες. Οι εκλογές του 2024 για την ανάδειξη ευρωβουλευτών και τοπικών αρχόντων αποτελούν το επόμενο εκλογικό τεστ για την ηγεσία του ΑΚΕΛ και την ευκαιρία για βελτίωση των εκλογικών του επιδόσεων μετά από τις παρατεταμένες απώλειες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top