Συζήτησαν για το προσχέδιο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ΠτΔ και Σολτς

Συζήτησαν για το προσχέδιο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ΠτΔ και Σολτς

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέχεια της επίσκεψης του στο Βερολίνο, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Όλαφ Σιολτς.

Κατά τη συνομιλία τους οι δύο ηγέτες συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για τις εν εξελίξει προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών, για επίλυση του Κυπριακού, ως συνέχεια και της σχετικής αναφοράς που υπάρχει στο προσχέδιο Συμπερασμάτων της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα γίνει στις 29 και 30 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Καγκελάριο της Γερμανίας για τη στήριξη που παρέχει στην πρωτοβουλία του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και για τον ρόλο που η Γερμανία διαδραματίζει προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημείωσε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα ενημερώσει για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της διπλωματικής προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφορικά με την πρωτοβουλία του για επανέναρξη συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού επί της συμφωνημένης βάσης λύσης, και ειδικότερα για τη συνομιλία που είχε με τον ΓΓ των ΗΕ, καθώς και για άλλες σχετικές διεργασίες που γίνονται από τον διεθνή Οργανισμό.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να είναι σε συνεχή επαφή ενόψει και της σημαντικής Συνόδου του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Λιθουανία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ από Μπαχρέιν: «Συμβολική και ουσιαστική η επίσκεψή μου» – Γέφυρα ΕΕ και Κόλπου η Κύπρος

ΠτΔ από Μπαχρέιν: «Συμβολική και ουσιαστική η επίσκεψή μου» – Γέφυρα ΕΕ και Κόλπου η Κύπρος

Στη μεγάλη σημασία που αποδίδει η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ στις σχέσεις ανάμεσα σε ΕΕ και χωρών του Κόλπου, αλλά και στις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Μπαχρέιν αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μανάμα, την πρώτη διμερή επίσκεψη του στο εξωτερικό από την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

BEST OF TOTHEMAONLINE