ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτησαν για το προσχέδιο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ΠτΔ και Σολτς

Συζήτησαν για το προσχέδιο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ΠτΔ και Σολτς

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέχεια της επίσκεψης του στο Βερολίνο, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Όλαφ Σιολτς.

Κατά τη συνομιλία τους οι δύο ηγέτες συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για τις εν εξελίξει προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών, για επίλυση του Κυπριακού, ως συνέχεια και της σχετικής αναφοράς που υπάρχει στο προσχέδιο Συμπερασμάτων της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα γίνει στις 29 και 30 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Καγκελάριο της Γερμανίας για τη στήριξη που παρέχει στην πρωτοβουλία του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και για τον ρόλο που η Γερμανία διαδραματίζει προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημείωσε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα ενημερώσει για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της διπλωματικής προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφορικά με την πρωτοβουλία του για επανέναρξη συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού επί της συμφωνημένης βάσης λύσης, και ειδικότερα για τη συνομιλία που είχε με τον ΓΓ των ΗΕ, καθώς και για άλλες σχετικές διεργασίες που γίνονται από τον διεθνή Οργανισμό.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να είναι σε συνεχή επαφή ενόψει και της σημαντικής Συνόδου του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Λιθουανία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top